Víctor Labrado guanya el Premi Enric Valor de novel·la en valencià

La Diputació d'Alacant impulsa aquest certamen literari que arriba a la seua XX edició
9 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Alacant

La Diputació d'Alacant impulsa des de 1995 aquest certamen literari, que arriba a la seua XX edició i que està considerat com un dels més importants del País Valencià en valencià. En aquest sentit, l'any passat la institució va incrementar la quantia econòmica del guardó fins als 20.000 euros.

Asencio, qui ha destacat que en aquesta edició s'han presentat un total de díhuit novel·les, ha assenyalat que "la finalitat d'aquest premi és difondre la figura d'Enric Valor, al mateix temps que fomentar la literatura i els autors valencians".

L'obra No mataràs, que serà publicada pròximament per l'Editorial Bromera, arreplega les vivències de Pepe el Carinyo, un veí de Rafelcofer que durant la Guerra Civil espanyola es veu obligat a agafar les armes i anar-se'n a viure a la muntanya. En aquest sentit, l'autor de l'obra ha assenyalat que "el personatge principal de l'obra m'ha sorprès molt perquè, malgrat la seua condició de bandoler, sempre se les va arreglar per a no causar cap víctima mortal".

"Com més em documentava, més m'impressionava la història de Pepe el Carinyo i de com se li va complicar la seua destinació, tant que es va veure obligat a agafar un arma i anar-se'n a viure a la serra", ha puntualitzat Víctor Labrado, qui ha explicat que durant la seua infantesa va conèixer Enric Valor i ha afegit que per a escriure aquesta novel·la s'ha estat documentant durant més de deu anys i ha realitzat entrevistes a vora quaranta persones.

Víctor Labrado posseeix una llarga trajectòria en el món de la literatura valenciana que inclou la publicació de novel·les de no ficció com La mestra, La guerra de quatre i Quan anàvem a l'estraperlo. Així mateix, és autor de llibres infantils i juvenils com Cròniques d'un rei i de recreacions de la narrativa oral com Llegendes valencianes.

En el camp de la filologia ha escrit, entre altres llibres, El segle valencià, obra guardonada amb el Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, i Tirant, l´heroi fràgil. A més, ha publicat Enric Morera. Política per a un país i és coautor de Jaume I, el naixement d´un poble: una biografia il·lustrada.
 
next