Diari La Veu del País Valencià
Comença el curs escolar: barracons a dos altures

RedactaVeu / EP / València

“De Màlaga a Malagón”. El govern valencià que va fer dels barracons el centre de la seua lluita quan estaven en l’oposició, ha resolt la falta d’espai del col·legi 103 de València i un altre a Palmera (la Safor) amb més barracons en altura.

Els pares van amenaçar ahir que els seus fills no entrarien al col·legi sinó se’ls garanteix la seguretat. Mentre l’alcalde de Palmera (Compromís) es nega a rebre l’obra del centre escolar.

Per la seua banda, la Conselleria d’Educació ha garantit a les famílies que tenen xiquets escolaritzats en el CEIP 103 de València que els barracons instal·lats “compleixen el certificat de seguretat pertinent” i “si no estiguera garantida al cent per cent la seguretat, el centre no s’obriria”.

En un comunicat, el departament que dirigeix Vicent Marzà ha explicat que els tècnics de la Direcció Territorial de València han comprovat la seguretat del sòl en el qual se situen els barracons i les peces de fusta, que no són de fonamentació sinó d’anivellació. A més, els mòduls prefabricats asseguren fins a tres plantes i se n’ha instal·lat una, han indicat les mateixes fonts.

“Els responsables de la Conselleria són plenament conscients de la situació de les infraestructures del CEIP 103 i es treballa en la necessitat urgent de construir l’escola”, han agregat, al mateix temps que han matisat que “en dos mesos era impossible” fer-ho i l’augment de l’alumnat feia necessari habilitar més barracons fins que es construïsca el centre.

D’aquesta manera, segons Educació, amb l’objectiu que l’alumnat poguera anar a classe el 10 de setembre s’ha adoptat aquesta mesura i s’ha posat un pis per a situar a tot l’alumnat amb el vistiplau de la direcció del centre, i s’ha instal·lat el pis prefabricat per a no ocupar tot l’espai del pati, han precisat les fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa