Diari La Veu del País Valencià
El Teatre Principal acollirà dissabte la final de ‘Sona la Dipu amb música, balls i cançons’
Europa press / València

Grup de Danses d’Ontinyent, La Xicalla de Catarroja, La Senyera de València, Xafarnat de Paterna, Els Folies de Carcaixent, El Tossal de Llíria, Canyamars de Canals i Grup Realenc de Picanya ballaran en la final del certamen organitzat per la Diputació de València amb la col·laboració de la “Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana”, segons ha informat la corporació provincial en un comunicat.

Segons l’ordre establert, el grup La Senyera de València actuarà en tercer lloc amb l’U d’Aielo de Malferit i el Bolero Estrella. El seu director i president, Manuel Mercader, ha explicat que han augmentat els assajos abans de la final després d’haver actuat en les festes de Poble Nou.

“La gent està amb molta il·lusió, nerviosa, perquè s’actua en un lloc important, el Teatre Principal de València, i açò motiva”, ha comentat. Tal com ha explicat Mercader, en l’elecció de les peces a interpretar, han combinat “el bolero, un ball elegant i senyorial, amb un altre més ràpid i viu, ‘lU d’Aielo de Malferit’ “.

El jurat valorarà l’actuació dels grups en tots els seus elements, incloent l’autenticitat, execució musical, l’ocupació d’instruments propis, de la indumentària apropiada d’home i dona, i la incardinació perfecta de tots aquests ingredients, valorant positivament que les parelles en la seua majoria estiguen compostes per dansaires mixts.

El guanyador del primer premi s’endurà 2.500 euros, el segon 1.500 euros i el tercer 900 euros, a més de les corresponents plaques commemoratives de la Diputació i de la “Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana”.

La web de la Diputació de València, emetrà íntegra la final dissabte que ve a partir de les 19.00 hores des del Teatre Principal de València. Com en edicions anteriors, la final serà emesa en directe i diferit per televisions locals i comarcals així com per diferents portals municipals d’Ontinyent, Catarroja, Paterna, Carcaixent, Llíria, Canals i Picanya.

També es retransmetrà en directe a través de webs generalistes i especialitzades com la “Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana” i a través del compte de Twitter de la Diputació de València, amb l’etiqueta #finalfolclore.

La plataforma de la Diputació allotjarà, després de l’emissió en directe, totes les actuacions d’aquesta gala final i el lliurament de premis, permetent visionats, descàrregues o ús d’eines per a compartir en xarxes socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa