Diari La Veu del País Valencià
Cent autònoms s’ofereixen en internet com a solucionadors de problemes
EFE / València

La plataforma ha començat a operar a València, després d’haver-se implantat a Madrid i Barcelona amb vora 1.000 tasques contractades al mes des de juliol de l’any passat, ha anunciat el promotor de la iniciativa, Ramón Blanco. La idea és oferir temps a qui no en té i transformar els professionals en ʹsolucionadors de problemesʹ posant en contacte a particulars o empreses amb autònoms que tenen excés de temps i volen emprar-lo per aconseguir algun ingrés extra.

La web etece.es (“temps per a aquells que no tenen temps”, segons arreplega la seua pàgina web) ha seleccionat ja 50 autònoms amb els quals s’engegarà la plataforma, que arribarà fins els 100 professionals quan es realitze la segona fase de selecció. Els 50 autònoms que oferiran els seus serveis han d’estar donats d’alta en la Seguretat Social i estar especialitzats en diferents tasques: des d’un fotògraf o una hostessa fins a un lampista, un tapisser, un netejador o un transportista per a fer ports o mudances.

Sense preu estipulat per a les tasques, és el client qui marca el cost del servei i els autònoms poden competir entre ells per a quedar-se amb el treball; en cas d’igualtat de condicions, serà la reputació adquirida en la web la que els farà guanyar. Aquesta reputació s’adquireix amb les valoracions dels clients per treballs realitzats amb anterioritat i a més, si el client no queda content, no paga.

La plataforma actua d’intermediari i controla la transacció, fins i tot els pagaments que es realitzen pel banc i, si alguna cosa ix malament, “entrem a arreglar-ho”, ha explicat Ramón Blanco, que compta amb el suport dels creadors d’idealista.com i toprural, accionistes i membres del consell d’administració de l’empresa.

Etece.es, que obté el 19% dels serveis que es presten, preveu entrar en rendibilitat a finals de 2014 amb el llançament de la plataforma a València i aconseguir 250 transaccions al mes. El perfil dels clients dels llocs on està implantada correspon en un 60% dels casos a dones de classe mitjana o mitjana-alta i usuaris actius d’internet, mentre que els professionals associats són en un 80% homes.

El mateix client ʹsol repetirʹ perquè la satisfacció amb el servei és ʹmolt àmpliaʹ, de 4,75 sobre 5 de mitjana, segons Blanco. El director d’etece.es ha relatat que cercava una idea que permetera organitzar els serveis en internet, va realitzar un estudi de mercat i va parlar amb possibles accionistes espanyols. Recentment ha rebut suport financer de l’Empresa Nacional d’Innovació (Enisa).

Comparteix

Icona de pantalla completa