Mor el clarinetista valencià Pascual Martínez

RedactaVeu / Palma

Segons publicava ahir el diari Última Hora, i tal com La Veu ha pogut comprovar a través de les xarxes socials, el dimecres (9 de setembre), moria el clarinetista valencià nascut a Benifaió, Pascual Martínez.

Pascual Martínez va nàixer en 1943 a Benifaió, però, en 1966 es va traslladar a l’Illa de Mallorca, tot just coincidint i formant part de la creació de la Banda Municipal de Palma, formació de la qual en va ser el clarinet solista, fins que en 1989 passà a ser-ho de l’Orquestra Simfònica de Balears. Tanmateix, en 1978 es va incorporar al claustre de professors del Conservatori Professional de Música de Balears com a professor de clarinet fins al 1997 d’on, pel decret d’incompatibilitats, hagué de marxar. No obstant açò, en 2001 va formar part del nou claustre del Conservatori Superior de les Illes Balears amb el suport del seu amic, el pianista mallorquí Miquel Estelrich.

Pascual Martínez és pare del prestigiós clarinetista Pascual Martínez-Forteza, clarinetista de la New York Philharmonic, abans però, ho havia estat de la Cincinnati Symphony Orchestra.

Aquest divendres serà el seu funeral, a les 20.00, en l'església de Sant Sebastià (Palma).


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat