Diari La Veu del País Valencià
Els alumnes del col·legi 103 no ocuparan els barracons en altura
Europa Press / València

La trobada, segons ha comentat la portaveu de l’AMPA, Raquel Lafarga, s’ha dut a terme en un clima “enteniment i diàleg” per part dels integrants de la Conselleria, un “canvi d’actitud” respecte a l’anterior Administració que dóna “esperança”.

En aquesta reunió, des de la Conselleria s’ha traslladat als pares que al llarg del primer trimestre els alumnes d’Infantil ocuparan el solar contigu, també en aules prefabricades, per al qual s’iniciaran les obres com més prompte millor.

Així mateix, les classes de cinquè i sisè de Primària estaran en les aules de suport fins que finalitze l’adequació. Per tant, no es finalitzarà la instal·lació dels barracons en el primer pis i no seran ocupats pels xiquets.

A més, al llarg del primer semestre de 2016, Educació preveu donar data per a la construcció del nou col·legi en l’espai reservat en les proximitats de les Naus de Cross. D’aquesta manera, si l’edificació comença en 2016, el 103 “estaria uns dos cursos més en aquesta situació”, ha estimat Lafarga.

La representant de l’associació -que ha assenyalat que el curs ha pogut arrancar amb normalitat- ha confiat que aquesta “actitud de diàleg” per part de l’Administració valenciana seguisca per a solucionar els problemes del centre.

Telefonada de Marzà

En aquest sentit, ha recalcat que el conseller, Vicent Marzà, es va posar ahir en contacte amb la direcció del centre i el president de l’AMPA -que havia anunciat que els xiquets no entrarien a classe fins que es garantira la seguretat dels nous barracons- per a expressar-los la necessitat d’arreglar l’assumpte “entre tots” i des del consens.

“Estem molt cremats per tots aquests anys i tenim una actitud combativa, però hem vist una actitud de la Conselleria actual completament diferent, de diàleg i enteniment, que esperem que seguisca; defensen l’escola pública com nosaltres”, afirmen els progenitors.

Aquest curs, més de 380 alumnes estudiaran en el col·legi 103 de València, que enguany ha incorporat 46 alumnes d’Educació Infantil i una quinzena més de Primària, mentre que solament 15 han abandonat el centre. “El que demostra -subratlla Lafarga- que es tracta d’un bon col·legi amb bona fama malgrat les instal·lacions, gràcies al treball de professors”.

Comparteix

Icona de pantalla completa