Els mitjans públics catalans mantindran la cobertura prevista de la Via Lliure

La Junta Electoral desestima els recursos del PP, PSC i C's sobre la retransmissió de TV3 i Catalunya Ràdio de la Via Lliure
10 setembre 2015 01:00h
Milers de persones omplin la Diagonal de Barcelona l'Onze de Setembre passat.

ACN / Barcelona

La Junta Electoral ha desestimat els recursos presentats pel PP, PSC i C's sobre la cobertura de TV3 i Catalunya Ràdio en considerar que no es tracta d'un acte de campanya i que, per tant, els mitjans públics en poden informar.

El PPC demanava que es prohibir a TV3 retransmetre la Via Lliure durant cinc hores perquè la informació s'hauria d'incloure dins dels blocs electorals. C's reclamava a la Junta que el temps de cobertura que destinaren a informar de la manifestació es comptara com a part del bloc electoral de Junts pel Sí, mentre que els socialistes demanaven que fóra considerat com un més de la campanya de les formacions sobiranistes i, per tant, es respectara la proporcionalitat dels blocs.

Després de la decisió de la Junta Electoral, els mitjans públics de la CCMA mantindran la cobertura prevista de la Via Lliure. Precisament, el director de TV3, Eugeni Sallent, afirmava aquest dimecres que la televisió pública preveia que la programació de l'Onze de Setembre seguiria "atenta" tot allò que passara al país, des de les ofrenes al monument a Rafel Casanova fins a les mobilitzacions, i que es tindria "molt en compte" que la diada d'aquest any coincidia amb la campanya electoral.

D'aquesta manera, va garantir que es respectaria la "pluralitat", "neutralitat" i "proporcionalitat" com fixa la Llei electoral. "Hem d'ensenyar l'actualitat i explicar-la com ho hem fet els últims anys, amb mobilitzacions molt importants", ha insistit.
 
next