Warrey Mosler, ‘una de les ments més brillants de les finances’, a Vila-real

El prestigiós economista nord-americà presenta el dimecres 17 l’edició espanyola del llibre ‘Els Set Fraus Innocents Capitals de la Política’

RedactaVeu / Vila-real

L'extensa experiència de Mosler com a operador privilegiat dins del món financer li ha permès adquirir una comprensió profunda de com operen el sistema bancari i els bancs centrals, què són els diners i com es creen. CNBC l’ha batejat com "Una de les ments més brillants de les finances".

El seu llibre de 2010, Els Set Fraus Innocents Capitals de la Política Econòmica, és una guia no tècnica sobre el funcionament real del sistema monetari que ha exposat alguns dels errors conceptuals més habituals. El llibre ha sigut traduït a l'italià, polonès i espanyol.

En l'àmbit acadèmic, el seu llibre Soft Currency Economics, que va publicar en 1993, es considera l'origen de l'escola de la Teoria Monetària Moderna que ha despertat un interès considerable en els corrents de opinió dominants arran de la crisi financera mundial.
 
Mosler ha desenvolupat una activitat intensa a Itàlia, on ha treballat com a professor visitant d'Economia en les universitats de Bèrgam i Trento i que a través de nombroses presentacions i intervencions amb acadèmics, periodistes i polítics la Teoria Monetària Moderna ha entrat en el debat polític d'Itàlia.

L’acte està organitzat per ATTAC, APEEP, amb la col·laboració del Centre Associat de la UNED a Vila-real.
 

Moviment Internacional ATTAC

Pel que fa al moviment internacional ATTAC, va nàixer en 1998 a França com a grup de pressió a favor de la introducció d'un impost a les transaccions financeres internacionals (coneguda popularment com a Taxa Tobin), que permetera restringir la volatilitat dels mercats de capitals especulatius.
 
Aquesta organització, present en 38 països, denuncia que la globalització ha construït el seu propi “Estat”, amb el seu aparell, xarxes d'influència i mitjans, d'acció completament independents de la societat, i que actua desestructurant les economies nacionals, menyspreant els principis democràtics, pressionant els estats, exigint més i més beneficis; tot açò augmentant les desigualtats socials. 

Per últim, APEEP, l'Associació per a la Plena Ocupació i l'Estabilitat de Preus, és una organització sense ànim de lucre que es dedica a sensibilitzar i a difondre la Teoria Monetària Moderna entre el públic espanyol. 

 
 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat