Diari La Veu del País Valencià
La Mesa del Senat no accepta una pregunta sobre el Ritaleaks
L. Part / València.

En concret, la pregunta a la qual es demanava contestació per escrit era la següent: “va sentir algun tipus de rubor algun membre del Govern en ser sabedor d’aquestes despeses?”.

En el text d’aquesta interpel·lació, s’apunta: “Ostres, llagostins, gaspatxo, pernil, anxoves i vedella. Tot regat amb tres botelles de vi a 34 euros cadascuna. El compte: 444,64 euros a pagar per l’Ajuntament de València. És tan sols una de les factures de les més de 400 que es van revelar fa poc mitjançant la web Ritaleaks.

Allotjaments i restaurants

I continua: “Alguns dels rebuts evidencien despeses com una nit d’hotel a Florència per més de 770 euros al novembre de 2010 o estades a Madrid en l’exclusiu hotel Adler a 561 euros la nit o en el Westin Palace per 685 euros en 2012. Entre els tiquets de restaurants figura també un esmorzar en el prestigiós restaurant El Canyar de València que supera els 2.000 euros. A la taula es van asseure 26 comensals el 18 de març de l’any passat, en plenes celebracions falleres, i la despesa va ser atesa mitjançant una transferència bancària del consistori.

En una altra de les factures de restaurant, corresponent a març de 2012, el menjar és més auster (382 euros) però els comensals decideixen completar l’àgape amb postres i diverses copes de patxaran i ‘gin tònic’. Les despeses van ser ateses per Protocol d’Alcaldia.

Pel que fa als viatges, en la pregunta, ara rebutjada per la Mesa del Senat, es recorda que Amsterdam, Copenhaguen i Londres van ser alguns dels viatges abonats per Alcaldia entre 2009 i 2011. “Incloent el desplaçament a Florència, només en aquestes quatre eixides internacionals el consistori va haver de desemborsar 14.183 euros entre els vols, hotels i cotxes perquè l’alcaldessa es poguera desplaçar”, s’indica.

Per tot açò, la petició de resposta escrita, presentada a l’empara del previst en els articles 160 i 169 del Reglament de la Cambra, acabava demanant: “Va sentir algun tipus de rubor algun membre del Govern en ser sabedor d’aquestes despeses?”

Comparteix

Icona de pantalla completa