Diari La Veu del País Valencià
Arrenca el punter gegant i s’inicia la Via Lliure a la Meridiana
RedactaVeu / ACN / Barcelona

En aquest inici de la manifestació i a vista d’ocell, a la Meridiana es veu una multitud de color blanc, com a símbol de la nova etapa que encetarà el país a partir del 27 de setembre. Mentre el punter va avançant, els participants omplen l’espai obert i alcen el punter per formar un efecte onada de colors que anirà cobrint la Meridiana. Les colles castelleres i de falconers van actuant al pas del punter i el recorregut també està acompanyat de percussionistes que afegeixen ritme a l’onada.

La Via Lliure ocupa una distància aproximada de 5,2 quilòmetres, des del Parc de la Ciutadella fins al carrer Rosselló Porcel. A la zona de l’escenari s’hi situen les personalitats i representants d’entitats de la societat civil i partits polítics. La Via es divideix en els deu eixos que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha treballat durant la campanya d’estiu: Equilibri Territorial, Diversitat, Solidaritat, Oberts al món, Sostenibilitat, Igualtat, Innovació, Democràcia, Educació i Cultura, Benestar i Justícia Social. Cada eix estarà format per diversos trams. Concretament, n’hi haurà 135, tants com escons té el Parlament.

Foto: ACN.

Està previst que a les sis de la tarda el punter arribe a l’escenari i s’hi encaixe, donant l’entrada a la primera actuació musical. En aquest moment, els assistents a la Via alçaran els seus punters al mateix temps, formant un gran mosaic amb els colors de la República Catalana.

A les sis i deu minuts començaran els parlaments que oferiran el president d’Òmnium Cultural, Quim Torra, la coordinadora Internacional de l’ANC, Liz Castro, que dirigirà al món un missatge en anglès, i el president de l’ANC, Jordi Sànchez. A dos quarts de set, l’acte acabarà amb l’actuació d’un grup de rumba format per l’ocasió que interpretarà la versió de Peret ‘Catalunya té molt poder’ alhora que els assistents a la Via alçaran els seus punters al mateix temps, formant de nou un gran mosaic. I, finalment, sonaran Els Segadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa