Navlandis, una empresa valenciana de contenidors plegables contra el canvi climàtic

El seu projecte de contenidor plegable podria revolucionar el transport internacional. Reduiria notablement les emissions de CO2 i generaria grans estalvis de costos
12 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Aquesta companyia, liderada per Cristóbal Cuenca, ha guanyat a l’Estat espanyol la Venture Competition, la major competició del continent per a start-ups de tecnologies netes promoguda per Climate-Kic, una iniciativa de la Unió Europea.

La proposta de Navlandis es va imposar a les altres empreses amb projectes singularment eficaços en la lluita contra el canvi climàtic. El seu projecte de contenidor plegable podria revolucionar el transport internacional. Reduiria notablement les emissions de CO2 i generaria grans estalvis de costos en alliberar espai en els vaixells quan els contenidors anaren buits. 

Les idees de la resta de participants en la Venture Competition també són rellevants per a protegir el medi ambient Per exemple, OTI Solution proposa solucions per a la llar que estalvien energia i milloren la salubritat, Geo Píxel desenvolupa tecnologia que ajuda als agricultors a afrontar els efectes del canvi climàtic i Wipair que té un prototip de turbina eòlica que incrementaria, a cost inferior a l'actual, la producció d'energies netes. 

La proposta guanyadora i les restants, les esmentades més, Apa Water, Aerox o Biomival, van ser avaluades per un jurat compost per Israel Griol, de la Fundació Globalitat i Microeconomia, Marcos J. Lacruz i Bianca Dragomir,  d’Avaesen, i empresaris com Paco Negre, Emilio Gallego, Raúl Martin i Luis Ferrando.

Totes les empreses que han participat en la Venture Competition han d'estar constituïdes però tenir una vida inferior a tres anys, comptar amb almenys tres empleats a temps complet i tenir desenvolupat un producte susceptible de ser comercialitzat i d'abast global. El guanyador de la Venture Competition a nivell europeu serà premiat amb 40.000 euros. 

La Venture Competition és una activitat de l'acceleradora de Climate-KIC que per a l’Estat espanyol es coordina des de València per AVAESEN, l'Associació valenciana d'empreses del sector de l'energia, juntament amb l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), un organisme de la Generalitat Valenciana, l'Institut IDEES de la UPV i InnDEA de l'Ajuntament de València. 
next