Morella celebra la 759a edició d'una Fira que s'ha convertit en una gran trobada

La Fira és el moment anual de la reivindicació del sector primari i un gran aparador dels productes de Morella i la comarca dels Ports
12 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Morella
 
La Fira comença amb una gran presència d'expositors d'animals, productes i serveis de cada un dels sectors econòmics de la ciutat. En la jornada de hui, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la secretària autonòmica de la Conselleria d'Economia, sectors productius, Comerç i Treball, Maria José Mira, la directora general d’Ocupació i Formació, Rocio Briones, el diputat provincial, Juan Bautista Juan, i la nova presidenta de l'Associació Firal, Silvia Ferrer, han inaugurat oficialment aquesta cita.
 
El primer edil morellà destacava "l'Associació Firal i l'Ajuntament de Morella hem realitzat un gran esforç per intentar organitzar una gran edició de la Fira, mantenint les arrels històriques d'aquesta longeva trobada i intentant mostrar sempre coses noves als veïns i visitants, posant-los al dia de les últimes novetats en matèria agroalimentària i en els serveis del municipi. És una Fira antiga, però sempre plena de novetats". Rhamsés Ripollés també assevera que "la Fira és el moment anual de reivindicació de la complicada situació actual de la ramaderia i l'agricultura, però també és un espai de reunió i convivència en el qual participen altres sectors i la col·laboració entre ells és necessària per obrir noves oportunitats de negoci a Morella". Finalment, ha agraït el paper que realitzen tots els agents, especialment aquesta organització i els expositors, perquè aquesta es puga dur a terme any rere any.
 
Així, la Fira és una unió entre els diferents sectors econòmics, entre els quals destaquen el turisme i la ramaderia. Aquesta unió entre sectors cristal·litza en diferents iniciatives, com els menús que oferiran nou restaurants de la localitat, la degustació de carn que es realitzarà a l'Espai Firal i del sorteig de productes.
 


 
Pel que fa a la programació d'aquesta jornada, ja s'ha realitzat la inauguració, amb la participació de l'Associació Musical Mestre Candel. Aquesta vesprada, els espectacles eqüestres tindran un gran protagonisme, amb l'espectacle de Morella a Cavall, a les 18 hores, i amb el de doma de l'Hípica Giménez, a les 23 hores. Tot seguit hi haurà discomòbil. També hi haurà una demostració d'esquiladors d'ovelles a les 17 hores.

El ja tradicional concurs de gossos pastors (11.30 hores) serà un dels actes destacats de diumenge, jornada que també comptarà amb la cercavila del Grup de Gaiters de Morella (12.30 h). A la vesprada, a les 16:30 h, se celebrarà l'acte central de la Fira i el sorteig de sementals, patrocinat per la Cooperativa Comarcal Sant Antoni Abat i l'Associació Firal Els Ports.
 
next