La Conselleria d'Economia mantindrà els Agents de Desenvolupament Local

L'anterior Consell ha generat una situació d'alarma, ja que la seua intenció era eliminar la figura
13 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Així, i davant la incertesa generada entre els ajuntaments col·laboradors i els mateixos agents d'Ocupació i Desenvolupament Local, el conseller Rafael Climent i el seu equip han decidit mantenir la continuïtat d'aquest programa.

De fet, i abans de fer pública aquesta decisió, Climent va decidir informar primer els interessats. Per això, s'ha enviat una missiva als ADL, ajuntaments i ens col·laboradors per a notificar-los la continuïtat i convidar a la tranquil·litat, "en aquesta nova etapa, l'Administració local en general, i els agents d'Ocupació i Desenvolupament Local en particular, estan cridats a incrementar el protagonisme en la implementació de les polítiques actives d'Ocupació de la Conselleria de Rafael Climent perquè considerem que el seu paper és fonamental en la consecució d'objectius", ha afirmat la secretària autonòmica.

En aquest sentit, en data de 7 de setembre de 2015 s'ha remès amb caràcter d'urgència al Consell Jurídic Consultiu el projecte d'Ordre de la Conselleria d'Economia, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a finançar el manteniment dels agents d'Ocupació i Desenvolupament Local. Una vegada completat aquest últim tràmit legal, la Generalitat té la voluntat de publicar la convocatòria per a l'exercici 2015 com més prompte millor.

En paraules de Mª José Mira i a causa que l'any ja està molt avançat, "es demana pressa per part dels ADL i els ajuntaments en la presentació de la documentació requerida per a tramitar les sol·licituds de subvenció". Per a açò resulta necessari regularitzar la situació en la primera convocatòria que s'efectue, per la qual cosa en 2015 l'ajuda es concedirà únicament fins al 31 de març de 2016. A partir de la convocatòria del 2016, tornarà a subvencionar-se el període anual complet. 
 
next