L'aeroport ‘per a les persones’ de Castelló funcionarà amb avions aquest dimarts

La polèmica instal·lació rep el primer vol regular procedent de Londres després d'una inversió de 150 milions. Europa investiga les ajudes públiques a l'adjudicatària
14 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Vilanova d’Alcolea

El surrealista aeroport per a vianants de Castelló començarà a rebre avions a partir d'aquest dimarts amb l'arribada el seu primer vol regular, un avió de la companyia irlandesa de baix cost Ryanair, procedent de Londres.

Aquesta instal·lació també estarà connectada des d'aquesta setmana amb Bristol, des d'on arribarà un vol el dimecres 17.

De totes maneres, continuen els problemes per a aquest aeroport i els seus gestors després que la Comissió Europea obrira un expedient amb Aerocas pel contracte amb l'adjudicatària SNC Lavalin per presumptes ajudes públiques il·legals.

L'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ara a la presó, va batejar aquesta instal·lació com “un aeroport per a les persones, l'aeroport ‘del abuelito’”.

La Generalitat de Camps va desemborsar 150 milions d'euros per a aquest “capritx” de Carlos Fabra i que que va ser inaugurat en 2011 però sense cap activitat aèria.

Ara el nou govern valencià haurà de vetlar per la possible rendibilitat d'aquest aeroport.
 

 


 
next