Europa seguirà investigant la manipulació del dèficit del País Valencià

El Consell exigeix al Govern espanyol que assumisca la multa de 19M€ de la CE per manipulació de dèficit de l’anterior Govern autonòmic del PP. “Encara s'estan sentint les conseqüències de 20 anys de descontrol i desgovern del PP”
15 setembre 2015 01:00h
Tribunal de Justícia de la Unió Europea.
RedactaVeu / EP / València

Segons ha assegurat el secretari autonòmic de Model Econòmic i Finançament de la Generalitat Valenciana, “han  d'assumir responsabilitats aquelles persones que van ocultar la despesa”tant al Govern com als valencians mateixos.
 
Julián López ha incidit que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, “coreligionari” i company de partit, hauria de “prendre bona nota” i no fer que els valencians assumisquen una multa, de la qual “no són els responsables”.

El Tribunal General de la Unió Europea ha rebutjat en una interlocutòria publicada el passat dilluns, el recurs d'anul·lació de l'Estat espanyol contra la decisió de la Comissió Europea d'obrir una investigació al juliol de 2014 sobre la manipulació d'estadístiques a l'Estat espanyol, per la manipulació de les dades de dèficit i deute al País Valencià mitjançant l'ocultació sistemàtica d'una part de la despesa sanitària, irregularitats comeses durant 20 anys i que només es van corregir en 2012.

“Exigirem que la multa no recaiga en les esquenes dels valencians”

López ha indicat que encara que la CE sanciona l'Estat espanyol com a Estat membre, exigiran que aquesta multa no recaiga posteriorment “en les esquenes dels valencians” perquè “no són els responsables del que s'ha fet en la Generalitat durant tants anys, han sigut enganyats”.

Així, considera que ha de ser l'Executiu estatal el que assumisca la sanció, perquè sí són responsables “els seus companys de partit” que “han donat suport i avalat” quan han acudit a la Comunitat la gestió realitzada pels governs del PPCV. Per açò, considera que aquest suport polític ha de traduir-se ara en l'assumpció de responsabilitats.
 

next