Diari La Veu del País Valencià
Aterra el primer avió a l’aeroport de Castelló després de 4 anys i 200 milions d’inversió
RedactaVeu / Castelló

El primer avió de vol regular ha aterrat cap a les 10.25 hores d’aquest dimarts a l’aeroport de Castelló, procedent de Londres, quatre anys i mig després de la inauguració de les instal·lacions.

L’aeronau, operada per la companyia Ryanair, un Boing 737-800, ha arribat a les instal·lacions de Vilanova d’Alcolea amb 186 passatgers a bord, i per tant, quasi han cobert les 188 de què disposa l’avió.

Com ocorre cada vegada que s’inaugura una nova ruta, el vol ha sigut batejat poc després d’aterrar, després de passar l’avió per davall d’un arc d’aigua que han realitzat dos camions de bombers.

En total, hi haurà tres vols setmanals que uniran Castelló i Londres, mentre que els vols a Bristol tindran lloc dues vegades per setmana a partir d’aquest dimecres.

La primera reacció per l’arribada del vol a Castelló ha sigut la del president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha penjat en el seu compte de Twitter el missatge: “Objectiu aconseguit! Enhorabona província!!! #CastellónDespega @Ryanair @SNCLavalin @dipcas @turcastellon”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l’aeroport de Castelló ha costat més de 200 milions i “cal traure-li el major rendiment possible” per a convertir-lo en “un instrument per a l’economia” de les comarques del Nord. En aquest sentit, ha anunciat que encarregarà a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) que elabore un pla estratègic per a veure “com aquesta infraestructura la podem fer rendible per a aconseguir l’objectiu de millorar l’activitat econòmica de les comarques de Castelló”.

Comparteix

Icona de pantalla completa