Diari La Veu del País Valencià
Puig adverteix que sense credibilitat el PSPV no és alternativa al PP
RedactaVeu / València

Puig s’ha expressat d’aquesta manera en roda de premsa, en la qual ha fet balanç de l’any que porta al capdavant de la formació socialista valenciana, després de succeir el 31 de març de 2012 a Jorge Alarte. En aquest punt, ha remarcat que no està satisfet amb els resultats assolits tot i que “no és el moment de finalització d’una etapa”, ha apuntat. “Queda molt per fer”, ha postil·lat.

El dirigent socialista ha recordat que va ser elegit secretari general “al mig de la pitjor crisi econòmica de les últimes dècades” i al País Valencià, el PP “s’ha convertit en un obstacle” per a salvar-la, ha afegit. Per aquesta raó, Puig ha volgut reafirmar el seu compromís de portar el PSPV al govern com a alternativa. Per això, el principal objectiu és “recuperar la credibilitat” perquè sinó, “per molt malament que ho faça el PP i per molts casos de corrupció que els ofeguen, els ciutadans no ens veuran com a partit de govern”.

En aquest sentit, ha apuntat que el PSPV és el partit que “més ha lluitat contra la corrupció i, tant de bo, no haguera fet falta”. Nosaltres continuarem per aquest camí tant a l’àmbit polític com judicial.

El secretari general del PSPV ha exposat tres premisses per ser alternativa de govern. En primer lloc, “recuperar la confiança” dels ciutadans en el PSPV i en les institucions. Per això, ha anunciat que en el congrés nacional del pròxim 27 abril presentarà una “proposta de reacció democràtica” perquè siga obligatòria la publicació dels sous i la declaració de la renda de càrrecs “de màxima responsabilitat” en les institucions i el partit.

En segon lloc, aposta per ʺla transformació del model productiu, crear feina i blindar l’estat de benestarʺ. Així, ha anunciat que dilluns que ve iniciarà una “gira per la indústria i la innovació” per a “promoure la segona generació de la política industrial valenciana”. Pel que fa a les iniciatives orgàniques, Puig ha posat èmfasi que iniciaran, a partir del comité territorial de la setmana que ve, una sèrie de conferències comarcals perquè cada comarca “tinga el seu propi projecte de futur”. Puig ha anunciat també una nova campanya d’afiliació.

La tercera de les premisses passa perquè el País Valencià “tinga pes a l’Estat espanyol”. Segons la seua opinió, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha solemnitzat la invisibilitat” dels valencians, que ha repercutit en el finançament i les inversions, ha dit. En aquesta línia, ha remarcat la seua aposta per un estat federal.

Comparteix

Icona de pantalla completa