Diari La Veu del País Valencià
El PSPV diu que la multa de la CE ha d’assumir-la el PPCV ‘pel seu comportament quasi delictiu’
RedactaVeu / EP / València

En un comunicat, el diputat socialista ha recalcat que els valencians no són responsables “del comportament quasi delictiu del PPCV, que va manipular els comptes públics, ni tampoc de la incompetència del govern estatal, que desconeix el dret comunitari i presenta recursos extemporanis” com el que ha sigut rebutjat per la justícia europea.

“No permetrem que siguem ara els ciutadans els que paguem amb diners públics les factures en els calaixos i la manipulació del dèficit de l’executiu de Fabra”, ha incidit, per a assenyalar que en cas que el govern de Rajoy es negue a fer front al pagament de la multa “haurà de ser el Partit Popular valencià qui assumisca el pagament, ja que van ser els seus dirigents i la seua gestió els que ens han portat a aquesta situació”.

El socialista ha considerat “lamentable” que siguem “la primera i l’única regió de la Unió Europea a la qual han de multar per aquest assumpte” i ha censurat que “seguim patint els 20 anys del desgovern i el balafiament del PP, que ens han deixat amb un enorme deute no solament econòmic, sinó també reputacional”.

A més, Muñoz ha lamentat que Fabra i el PP hagen intentat vendre un “traspàs exemplar” de poders al govern de Ximo Puig “tot i que la realitat és que en tots els calaixos de la Generalitat hi ha deutes pendents, balafiament i problemes amb la justícia”. “Cada dia els calaixos ofereixen noves sorpreses al nou executiu, des d’un deute de 44.100 milions; avals per valor de 2.500 milions o procediments oberts com el de la manipulació del dèficit o les ajudes a l’aeroport de Castelló”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa