Diari La Veu del País Valencià
El professorat interí manté la pressió contra la rebaremació en assemblea permanent
RedactaVeu / València

Ahir va tindre lloc una nova concentració i assemblea de professorat interí a les portes de la Conselleria d’Educació, convocats per STEPV, AFID i la Coordinadora de Professorat Interí per a mantindre la pressió a l’Administració perquè no aplique la proposta de rebaremació de les borses de treball.

Una delegació de les organitzacions convocants es va tornar a reunir amb el subdirector de Personal, Jesús Carbonell, per a tornar-li a traslladar les reivindicacions del col·lectiu i rebutjar que més de 6.000 persones puguen perdre el seu lloc de treball per la rebaremació de les borses. “La proposta de rebaremació trenca el consens assolit entre les organitzacions sindicals i la mateixa administració que s’ha mantingut des de finals dels anys huitanta”, asseguren.

Aquesta mesura de rebaremació, no només afecta la meitat del col·lectiu directament, sinó que, en el context de retallades des de 2010 de places de professorat interí, “ningú té garantit ara mateix el lloc de treball”. Des d’eixe punt de vista, “acceptar la rebaremació de les borses és el primer pas per a la desregularització definitiva de les actuals borses de treball”.

Les entitats convocants estan treballant amb els partits polítics de l’oposició perquè, en cas que assolisquen el govern de la Generalitat en les pròximes eleccions autonòmiques deroguen la normativa de rebaremació de les borses i mantinguen l’acord de 2010.

L’assemblea de professorat interí ha acordat mantindre la pressió fins avui en assemblea permanent, coincidint amb la Mesa Sectorial d’Educació.

L’assemblea també ha ratificat la convocatòria de la resta d’accions convocades que es va acordar en les últimes assemblees. Així es concentraran hui mateix, a partir de les 9 hores a les portes de la Conselleria d’Educació, coincidint amb la Mesa Sectorial i Tècnica que tractarà la proposta de rebaremació. Per a demà dijous hi ha previstes diferents assemblees del professorat interí. Així, es reuniran a partir de les 11 hores, a Alacant (Direcció Territorial d’Educació) i València (Conselleria d’Educació).

Per al dissabte dia 13 s’han convocat manifestacions a Elx (Plaça de l’Aljub), València (Plaça de Sant Agustí) i Castelló (Direcció Territorial d’Educació) també a les 11 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa