Diari La Veu del País Valencià
La comissió d’investigació sobre l’accident del metro serà la primera en constituir-se
RedactaVeu / València

Es tracta de la segona comissió de recerca sobre el sinistre que tindrà lloc en l’hemicicle, ja que la primera es va crear en 2006 poc després de l’accident i es va tancar en el termini d’un mes amb la conclusió que tot “va ser a causa de l’excés de velocitat”. En el cas d’aquesta nova comissió, aprovada el passat mes de juliol a proposta del PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem, s’espera que la setmana que ve ja puga haver-hi data per a la seua constitució i està previst que finalitze abans del primer any de legislatura.

Així ho han anunciat en sengles rodes de premsa els portaveus dels grups parlamentaris després d’una reunió per a debatre el calendari parlamentari.

Després de la trobada, la síndica del grup parlamentària popular, Isabel Bonig, que ha sigut la primera a comparèixer, s’ha “alegrat que els grups que proposaren la seua creació presentaren hui un escrit perquè es constituïsca com més prompte millor”, ja que els ha enlletgit que “quasi dos mesos després no s’haguera constituït”.

Per la seua banda, la portaveu de Podem, Fabiola Meco, ha confiat que en aquesta comissió “realment sorgisca un dret a la veritat que les víctimes i els familiars en el seu moment no van tenir”.

El síndic adjunt de Ciutadans, Alexis Marí, ha subratllat que “ja era hora que que es convocara aquesta comissió que considera un tema pendent i un deure moral amb les víctimes”, i s’ha mostrat convençut que “serà una comissió dura” però interessant”.

L’actitud del PP al síndic de Ciutadans li provoca “ganes de vomitar”

En aquest sentit, ha lamentat que “l’anterior va ser una obra de teatre ràpida per tapar vergonyes i desvergonyes de molts” i ha acusat el PP de vetar moltes compareixences” i de crear “xarxes clientelars”. “Hi havia gent que deia a certes persones què és el que havia de dir i com, és a dir, es compraven voluntats al pes”, ha assegurat el portaveu adjunt de C’s, qui ha assegurat que l’actuació dels populars en aquest sentit, li provoca “ganes de vomitar”.

Marí ha garantit que seran “especialment valents en les propostes de compareixences perquè s’expliquen qüestions que no quadren”. “No farem d’una comissió un jutjat o una comissaria. Però tenim clar que hi ha persones que van fer coses que a nivell moral i polític són reprovables”, ha remarcat. “Segur que eixiran coses interessants de la comissió perquè hi havia gent espantada que ara va perdent la por”, ha augurat.

Des del PSPV, Manolo Mata, ha destacat que la del metro “serà la primera comissió d’aquest Parlament” i ha expressat el seu compromís per “anar el més lluny possible en el coneixement de la veritat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa