Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Xixona llança la seua nova web
RedactaVeu / Xixona

Les millores que el nou portal de l’Ajuntament de Xixona presenta van més enllà del mer disseny i inclouen dades que es publiquen per primera vegada en Internet, com la relació de convenis subscrits i ajudes públiques concedides per la institució, les declaracions de béns i activitats de tots els membres de la Corporació Municipal o la informació econòmica, pressupostària i administrativa de l’Ajuntament.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha explicat que “l’engegada de la nova pàgina web “pretén acostar la gestió de l’Ajuntament encara més a tots els ciutadans”. L’objectiu, segons López, és “incidir en la transparència i l’accés a la informació, activitats, subvencions o serveis municipals”.

El portal inclou, a més de notícies d’interès, un accés a l’Oficina Virtual d’Atenció al Ciutadà (OVAC), que arreplega queixes i suggeriments, i que està previst s’amplie per incloure tràmits municipals; una eina a través de la qual es podran realitzar tràmits i gestions municipals en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. A més, cal destacar també que la renovada interfície està preparada perquè es visualitze correctament en els dispositius mòbils.

La nova web xixona.es, publicada tant en castellà com en valencià, permet, així mateix, consultar i descarregar les actes dels plens, amb un històric des de 2009, i vídeos de les sessions plenàries, que vénen gravant-se des de 2013. També s’inclouen, per exemple, documents i guies per sol·licitar certificats com el d’empadronament o matrimoni civil, o instàncies per a la presentació de suggeriments o queixes, segons informen fonts municipals.

APP gratuïta

Ricardo Mira, regidor de Modernització, explica que el Govern municipal té previst seguir millorant el web “incorporant el Portal del Proveïdor i eines de participació ciutadana com MunicipApp”. Aquesta App gratuïta de la Diputació està disponible per a iOS i Android i ofereix un servei pel qual els usuaris podran avisar de possibles incidències directament a l’organisme corresponent perquè les atenga. També inclou dades com una llista de carrers completa de cada localitat, punts d’interès, notícies, esdeveniments, farmàcies de guàrdia i accés directe a les pàgines web dels Ajuntaments.

Comparteix

Icona de pantalla completa