‘Escola rural, pobles vius’, 3r Aplec de la Mariola

Activitats gratuïtes el 2 i 3 d'octubre a Agres
16 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Agres
 
Seguint aquesta temàtica, part de l'oferta girarà al voltant de la situació de l'educació en els entorns rurals i dels Col·legis Rurals Agrupats (CRA), en particular. En aquest sentit l'elecció del poble amfitrió no ha estat pas casual ja que el Col·legi Públic El Teix d'Agres, que forma part del CRA Mariola-Benicadell, va romandre tancat esperant reformes durant vora dos cursos.
 
Hi haurà, per tant, un espai de reflexió en forma de taula redona amb el títol ‘Punts de vista de la comunitat educativa CRA’ i la xarrada ‘Projectes educatius dels CRA del País Valencià’. Els tallers per als més petits també aniran en aquesta línia, així com l'exposició de treballs infantils que hi haurà dins la mateixa escola El Teix, que tindrà les seues instal·lacions obertes a les visites.
 
A l'Aplec d'Agres la música no faltarà: durant el dia amb el cercatasques animat per la colla de sacaires Gemecs, la xaranga de dolçaines o l'homenatge musical de Vi Negre a l'Ovidi Montllor, emmarcat en els actes de celebració dels vint anys de vacances del cantant i actor alcoià. I a la nit amb les notes de música i festa que posaran La Trocamba Matanusca, VaDeBo, Kontaminació Akústika, Tardor, IX, ESiR, Cesk Freixas, Frida, Macondo PD i Figuels DJ's.
 
Com sempre, l'Aplec de la Mariola ofereix una programació molt variada i per a tots els públics. Així ens ho avança Carlos Belda, membre de Joves de la Serra Mariola, entitat amfitriona d'enguany: "recuperarem el Correllengua, farem una dansà a la plaça, tindrem la ja tradicional Fira d'Entiats i de Productes Típics, sopars, paelles, etc. Amb la col·laboració d'altres col·lectius del poble farem el taller de llana d'ovella guirra, que és la nostra ovella autòctona, i l'excursió, que cada any atrau més gent, serà la pujada la famosa Cava Gran d'Agres. És un cap de setmana intens!".
 
 
Acte i festa de presentació a Agres el 18 de setembre
 
Els organitzadors volen informar a la població sobre què es trobaran a l'Aplec de la Mariola i han organitzat un acte de presentació, un sopar de germanor i una festa per a la nit del 18 de setembre a les 20.00 al Centre Cultural d'Agres.
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next