Diari La Veu del País Valencià
Correos deixa de prestar el servei postal domiciliari a les urbanitzacions de Llíria
RedactaVeu / Llíria

Correos ha deixat de prestar el servei postal domiciliari a les urbanitzacions de Llíria des del passat dia 1 d’abril. Així ho ha denunciat el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre.

Al febrer de 2008 el Consistori de Llíria aprovava per unanimitat una proposta del grup ecosocialista dirigida a defensar davant l’empresa Correos que totes les urbanitzacions on es venia prestant el servei postal a domicili de manera regular, es mantinguera i es millorara el lliurament de les cartes ordinàries, augmentant com diu la llei, a un repartiment al dia de dilluns a divendres, segons el portaveu de Compromís. Al mateix temps també es va aprovar la confecció d’un pla directori juntament amb Correos per instal·lar bústies concentrades en aquelles urbanitzacions o disseminats on el correu no arribava als domicilis i els veïns i veïnes tenien mols problemes per rebre el correu.

Cap d’aquests dos objectius “han estat complimentats pel govern local”, lamenta García. Per contra, apunta, “el que sí han fet, ha sigut ajudar l’empresa Correos a donar passos endavant per suprimir el servei a les urbanitzacions que des de fa una dècada rebien el correu a domicili”.

“Açò ho han fet instal·lant bústies concentrades on no havien de fer-ho (que l’única finalitat és no ampliar el repartiment a domicili i eliminar progressivament el que s’està prestant i crear una discriminació entre veïns) i certificar dades diferents a les aprovades en el Pla General de Llíria per ajudar Correos a eliminar la distribució postal domiciliaria”, denuncia el portaveu de Compromís.

A més, sobre la dotació de bústies en zones on no es rep el correu, García afirma que, “no s’ha fet cap gestió, ni per Correos, ni per l’ajuntament. Han engreixant la demanda d’apartats de correu i han deixat sense servei a centenars de persones”.

Aquestes accions, contràries als interessos dels veïns i realitzades per l’ajuntament i Correos “han desembocat que l’empresa postal haja començat a notificar l’eliminació del servei domiciliari a partir de l’1 d’abril, com és el cas del Corral de la Marquesa de Llíria, on tot el correu es dipositarà en la central postal”. Una notificació que es farà extensiva poc a poc a altres urbanitzacions de la localitat.

Des de Compromís es denuncia l’actitud “poc responsable” de defensa dels interessos dels ciutadans de la localitat que ha practicat el PP de Llíria, i que “gràcies a la seua col·laboració” moltes urbanitzacions i nuclis residencials es quedaran sense correu postal domiciliari.

Comparteix

Icona de pantalla completa