Diari La Veu del País Valencià
La UPV llança un concurs d’innovació per reinventar i millorar la universitat
Europa press / València

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha engegat un concurs d’innovació per millorar com a institució. Es tracta de la UPV Open Challenge 2015, una competició oberta a tot tipus de públic, tant intern com extern a la universitat, que s’articula entorn de quatre grans reptes: educació, big data, comunicació i hub d’innovació, com explica la institució acadèmica.

Com haurien de ser les classes del futur, tenint en compte el context personalitzat, hiperconnectat, mòbil, global i accessible a què ens dirigim. Què pot aportar el big data a la recerca, o com hauria de ser la comunicació universitària, més eficient, més eficaç i transparent i què podria fer-se per posicionar València com a pol internacional d’innovació, són els quatre eixos temàtics sobre els quals els diferents equips hauran de plantejar idees i propostes de millora, que passaran diferents fases fins arribar a la final.

Fins el 30 d’octubre estarà obert el termini per presentar les sol·licituds, que seran avaluades per un comitè de selecció amb personalitats del món de la innovació. Abans de finalitzar aquest terme, dimecres 21 d’octubre, es durà a terme una jornada gratuïta d’inspiració amb tallers oberts i xarrades d’experts en la qual es resoldran dubtes i s’oferirà consells relacionats amb la competició.

De tots els projectes admesos a concurs, el jurat triarà un màxim de 40 (10 per repte) que passaran a la següent fase, en la qual els equips seran convocats a una jornada de presentació segons la fórmula elevator pitch: cada candidat disposarà de cinc minuts per donar a conèixer el seu projecte i defensar les bondats de la seua proposta.

Solament els huit millors equips accediran a l’última etapa de la competició: una doble jornada intensiva, batejada amb el nom de Innovatión UPV Open Challenge, en la qual, al costat de l’ajuda d’especialistes, desenvoluparan la seua idea per fer-la realment factible a l’entorn de la universitat i tornaran a presentar davant el jurat el seu projecte ara ja totalment definit.

Al final de les exposicions, el tribunal deliberarà i determinarà quins equips són els guanyadors de cada repte i quins obtenen el segon premi. Els quatre primers classificats rebran 3.000 euros en metàl·lic i els quatre finalistes obtindran 1.000 euros.

Criteris de selecció

A l’hora d’avaluar les propostes, el jurat de la UPV Open Challenge 2015 tindrà en compte els beneficis del projecte, el nivell de diferenciació que aporta en relació a altres processos desenvolupats per universitats de l’Estat i d’altres països, la novetat i el potencial per a ser portat a la pràctica, entre uns altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa