Diari La Veu del País Valencià
Homenatge a Estellés a València ‘per a festejar que ha arribat un temps nou al PV’
RedactaVeu / València

‘Diferents associacions culturals i institucions homenatjaran, aquest dissabte, dia 19 de setembre, a València, el poeta Vicent Andrés Estellés en la plaça del Pilar de València, “per a festejar que ha arribat un temps nou al País Valencià”.

Així i a iniciativa d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Ca Revolta i la Societat Coral El Micalet, es durà a terme l’acte ‘València a Estellés’ en el qual es recordarà la figura i l’obra de l’autor de Burjassot.

ACPV recorda que aquestes quatre associacions organitzen separadament durant els últims anys un homenatge a Estellés, però en aquesta ocasió “hem acordat de treballar de manera conjunta i realitzar-ho en un espai públic de la ciutat”, concretament en la plaça de Pilar. En la iniciativa col·labora el centre social-bar El Racó de la Corbella, situat en la mateixa plaça.

Ribó, Marzà, Borràs i Duarte entre els representants institucionals

Però “aquesta voluntat unitària i de presència pública de la cultura”, afigen, no és l’única novetat, ja que està prevista la participació de representants institucionals, com l’alcalde de València, Joan Ribó; el conseller de Cultura, Vicent Marzà; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs; i el director del CONCA, Carles Duarte.

>

L’acte començarà a les 21.00 hores amb una breu presentació de l’actriu Pilar Almeria, que actuarà com a conductora. A continuació, els assistents soparan en la plaça i, en acabar, començarà l’homenatge al poeta amb una lectura compartida d’un dels seus poemes per part de les associacions organitzadores i dels representants institucionals participants.

Seguidament, començarà la lectura pública de poemes per part dels assistents, entre els quals hi haurà escriptors, músics, professors, i valencians i valencianes de professions molt diverses “desitjosos d’expressar en veu alta el seu reconeixement a Estellés”, asseguren.

El tancament de la nit estarà a càrrec del músic Miquel Gil, que farà una breu actuació.

“Un temps nou al País Valencià”

Les associacions convocants conviden a sumar-se a “la festa de la cultura que dissabte que ve 19 de setembre tindrà lloc en la plaça del Pilar de València, per a festejar que ha arribat un temps nou al País Valencià que ha de permetre recuperar la veu dels ciutadans i el diàleg amb les institucions”, conclouen.

Per a més informació i reserva del sopar podeu escriure a [email protected]

Comparteix

Icona de pantalla completa