Diari La Veu del País Valencià
4.000 quilòmetres per a exigir una Europa de les persones i no del capital
RedactaVeu / Madrid

En l’acte, l’activista Liliana Pineda ha recordat que “cada vegada més persones, ciutadanes de l’anomenada Unió Europea, perden el treball o veuen qüestionats i minvats els seus drets a un habitatge i a una salut dignes, a una educació pública i igualitària o a unes pensions públiques suficients”. “I tot açò –ha assenyalat Pineda- sota l’excusa d’una crisi financera orquestrada pel capitalisme globalitzat per a reduir al mínim els drets ciutadans i desposseir els pobles de la seua sobirania democràtica”.

Així mateix, i al·ludint al manifest que també s’ha fet públic, ha denunciat com “la tan desitjada Europa democràtica, igualitària, social, unida i en pau, que tants i tantes van somiar després de la segona Guerra Mundial, s’ha frustrat. “El moment actual per a la ciutadania i els pobles d’Europa és desesperant”, ha dit.

Per la seua banda, l’activista Ernesto Sarabia, ha detallat els aspectes organitzatius i les diferents activitats de la columna Sud-oest, que és una de les quatre columnes que recorreran Europa des de l’1 d’octubre i que culminaran a Brussel·les el pròxim 17 d’octubre.

EuroColumnas2015

Seran quatre les columnes que recorreran, en gran part a peu, de nord a sud i d’est a oest els territoris de la UE. I totes amb el mateix objectiu: “fer una crida a la ciutadania a la rebel·lió cívica contra la dictadura bancària”.

Columna Sud-oest: Gibraltar – Brussel·les

Columna Sud-est: Grècia – Brussel·les

Columna Nord-est: Països nòrdics – Alemanya – Brussel·les

Columna Nord-oest: Illes Britàniques – Brussel·les

El 14 d’octubre, totes les columnes, confluiran en el paradís fiscal de Luxemburg per a entrar juntes el dia 15 a Brussel·les. Allí durant tres dies es desenvoluparan activitats, com un cèrcol a la Cimera Europea de caps d’estat de la Unió, Conferències Ciutadanes Europees, culminat el dia 17 amb una gran manifestació conjunta dels pobles d’Europa, demanaran un gir radical en les polítiques de la Unió Europea.

Comparteix

Icona de pantalla completa