Diari La Veu del País Valencià
Montiel, satisfet perquè les Corts dissenyaran la nova RTVV
RedactaVeu / València

El síndic de Podem a les Corts Valencianes, Antonio Montiel, després de la presentació de la proposició de llei per a la recuperació del servei de RTVV, ha expressat la seua satisfacció perquè considera que les modificacions efectuades pel seu grup parlamentari són “fonamentals” per al nou model.

”N’hi ha dues coses importants –ha explicat Montiel- per les quals hem lluitat molt en aquesta proposició i que hem aconseguit introduir: la primera és que el govern ha acceptat l’auditoria econòmica que Podem reivindica, i que és fonamental per a conèixer l’estat exacte de la situació. I en segon lloc, hi figura de manera explícita que tot el procés pivote al voltant de les Corts, que s’erigeix en el garant de la participació”.

Restabliment de la RTV autonòmica

La proposició de llei observa, segons subratlla el comunicat de Podem, “no sols el restabliment de la televisió autonòmica sinó també el de la ràdio i especifica una referència concreta a les noves tecnologies que cal estar presents en la nova RTVV, ja que menciona l’organització de plataformes digitals de comunicació”.

Podem recorda que feia temps que insistia en la necessitat de definir de manera clara el sistema de finançament “i per això ha instat perquè els liquidadors que tenen l’encàrrec d’estudiar la situació realitzen un informe exhaustiu del panorama que s’han trobat després de l’abrupte tancament de les emissions”.

Antonio Montiel especifica que la proposició de llei contempla la recuperació del senyal televisiu, però “aquest restabliment no pot comportar de cap manera la creació de cap entitat, gestora o empresa”.

Un any per a l’elaboració de la Llei de l’Audiovisual

La proposició estableix que en el període d’un any es tinga elaborada una Llei de l’Audiovisual. El síndic de Podem ha explicat que aquesta norma “naixerà dels treballs de consulta, prèvia audiència amb els representants de les universitats, experts, entitats del sector audiovisual i representants dels extreballadors de RTVV”. Aquestes gestions consultives, de fet, ja s’han iniciat i Podem ha convocat la primera reunió d’experts de les universitats valencianes per al pròxim dimarts, 22 de setembre.

La nova normativa deixarà en mans del Parlament el disseny de la futura RTVV

El tripartit format pel PSPV, Compromís i Podem ha presentat hui en les Corts la llei que derogarà el tancament de RTVV i que recuperarà per a la Generalitat el servei de ràdio i televisió publiques després d’arribar a un acord per a desbloquejar la reobertura. La nova normativa deixarà en mans del Parlament tot el disseny del futur mitjà de comunicació dels valencians.

La nova norma atorga als grups parlamentaris les competències per a la redacció de la legislació que empararà la futura televisió, tancada al novembre de 2013. La proposició obri els tràmits de les Corts, si bé serà impossible que el 9 d’octubre puga emetre, com s’havia compromès el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Les emissions provisionals fins que es constituïsca la nova empresa, que el Consell havia previst que fóra programació enllaunada, no s’iniciaran fins que hi haja un informe dels liquidadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa