Diari La Veu del País Valencià
Cullera actua d’urgència en la Torre Octogonal
RedactaVeu / Cullera

L’emblemàtic monument estava afectat per uns matolls que havien crescut de forma considerable, i estaven afectant els paraments externs de tàpia de la torre i enlletgint el seu aspecte militar.

Davant aquesta deterioració, la Regidoria de Patrimoni dirigida per Amparo Jover ha decidit actuar d’urgència. La intervenció ha consistit en l’eliminació de la vegetació mitjançant el serrat de la part aèria. També s’han llevat les arrels i el seu taponament mitjançant una mescla de calç, arena i grava per a reposar els desperfectes ocasionats per les plantes.

D’altra banda, s’han reposat els buits i ha quedat el parament de nou a nivell de superfície de cara externa, segons ha explicat el servei municipal d’Arqueologia del qual és responsable Kike Gandia. Els treballs han sigut realitzats per oficials obrers-escaladors. L’envergadura dels mateixos els ha obligat a despenjar-se per la terrassa de la torre, que té una altura de 18 metres.

Cal recordar que recentment el consistori també va dur a terme tasques de recuperació en la Torre de la Reina Mora i el seu entorn, que patien una evident degradació per agressions vandàliques durant els últims temps. A més d’esbrossar la torre i els voltants, es va procedir a tapar alguns dels clots que hi havia en l’esplanada sobre la qual s’alça el monument en la faldilla de la muntanya.

L’edil de Patrimoni ha destacat l’interès del nou govern municipal per mantindre en les millors condicions el ric patrimoni històric de la ciutat. Jover ja va avançar en l’últim ple de juliol que anaven a executar-se treballs de regeneració en les torres de l’entorn del Castell i ha apuntat que el consistori seguirà per eixe camí de conservació patrimonial.

Comparteix

Icona de pantalla completa