Diari La Veu del País Valencià
Joan Enric Lluna debuta com a director amb l’OV amb un programa dedicat a Mendelssohn
RedactaVeu / València

El clarinetista valencià, solista de l’Orquestra del Palau de les Arts des de 2006, professor i concertista, es posarà al capdavant de l’Orquestra de València en la seua faceta de director, amb la qual està progressant en els darrers anys de manera significant, però, alhora, en aquest concert, no deixarà de banda la seua vessant d’intèrpret en el concert i debutarà amb l’OV al Palau de la Música de València.

El programa estarà centrat en el compositor romàntic alemany Felix Mendelssohn, i es podran escoltar tres obres mestres com són el Nocturn per a vents, la Peça de concert núm. 2 per a dos clarinets, que comptarà amb la participació del solista de l’Orquestra de València, el també valencià, José Vicente Herrera, i la popular Simfonia núm. 4 ‘Italiana’. Prèviament interpretaran l’obertura de l’òpera Una cosa rara de l’autor valencià Vicent Martín i Soler.

Joan Enric Lluna compagina la seua perllongada tasca d’instrumentista, en què destaca en els últims mesos el treball discogràfic Música española en el exilio (junt al pianista Juan Carlos Garvayo), amb la direcció d’orquestra i l’ensenyament, a més de ser el director artístic del Festival de residències de música de cambra de Godella i director del Moonwinds Ensemble fundat per ell en 2005. Ha actuat amb els quartets Alexánder, Tòquio, Brodsky o Jerusalem i col·laborat amb destacats músics, i també com a director-solista amb la Covent Garden Chamber Orchestra o la Kensington Chamber Orchestra de Londres.

El concert-recital serà aquesta nit al Palau de la Música de València dins del cicle gratuït “Música per a tots” a les 19:30h.

Comparteix

Icona de pantalla completa