Marzà mostra múscul ‘en 80 dies’ i Català li retreu el ‘maltractament als músics valencians’

Durant el ple de les Corts, que s’està celebrant al llarg d’aquest matí, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha fet un repàs extens del que la seua Conselleria, emfatitzant en l’equip que forma el govern, ha estat capaç de fer “en 80 dies”, contraposant les mesures aprovades a la ineficiència i inacció de 20 anys de govern popular. Ha repassat les mesures en Educació, en Cultura i Esports i ha acabat la intervenció fent tot un paral·lelisme metafòric de la feina que té el govern per endavant, amb la figura del gegant Tombatossals, ben lligat amb frases d’Ovidi Motnllor. Per la seua banda l’exconsellera Català, li ha retret que moltes de les propostes eren seues, el tema de l’educació concertada i el ”maltractament als músics i professors de música valencians”, afegint, que li han demanat la dimissió amb només dos mesos al càrrec i ells “són la vertadera senya d’identitat del poble valencià”.
18 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

En el ple de les Corts que està esdevenint al llarg d’aquest matí, el conseller Marzà, fent ús del seu torn, ha explicat a bastament totes les mesures i propostes que des de la seua conselleria s’estan duent a terme, tot emfatitzant, reiteradament, el temps que hi estan al capdavant, acabant moltes frases afirmant “en 80 dies”.

Ha enumerat que molts dels problemes que afecten l’Educació, la Cultura o l’Esport són conseqüència de la “xarxes clientelars” de vint anys de govern popular, i el que s’han trobat és un “87% del pressupost executat”, tot i així, ha dit el conseller, “hem pogut fer tot açò, en 80 dies”. Ha afirmat que ”publicarem, seguint el criteri de transparència, quins centres es construiran o s’eliminaran els barracons i quins no, o no ara” seguint “criteris, no en funció que l’alcalde del poble siga més o menys amic del conseller”. També hem ”aprovat modificacions d’urgència que regulen l’aplicació de la LOMCE”, tot participant la comunitat educativa, perquè coincidim que la “LOMCE no la volem”. “Hem aprovat el programa experimental d’aules 2-3 anys, per fer real la conciliació i la igualtat”, incidint “en 80 dies”.

Ha seguit dient que “hem ampliat les beques en més d’un milió per a les de primera matrícula universitària, alhora que hem eliminat la barrera del 5’5”. Tot seguit, ha afirmat que “tindrem una llei valenciana d’educació, per la dignitat de l’escola pública valenciana”.

Pel que fa a cultura ha posat èmfasi en el “codi ètic i de bones pràctiques de la gestió cultural, per eliminar les xarxes culturals” i “dignificar la nostra cultura”. En esports ha recordat el Pla Estratègic de l’esport i la seua posada en marxa, així com potenciar la pilota valenciana des de la base i ha anunciat la creació d’una Càtedra de la Pilota.

Acabant, Marzà ha recordat que “aquesta legislatura no serà de grans infraestructures. No prometrem coses que no podrem fer”. Per acabar ha fet un paral·lelisme metafòric entre la feina que tenen per endavant la conselleria i “l’equip que forma el govern”, amb la feina encomanda al gegant Tombatossals, “de refer el seu país”, tot adobat i relligat amb frases d’Ovidi Montllor, com “perquè vull i perquè crec que cal” fer-ho.

Seguit, fent ús del seu torn de paraula, l’exconsellera Català li ha retret al conseller que la majoria de propostes que ha fet ja estaven fetes per ella i l’anterior govern popular. Ha preguntat sobre “què farà amb els concerts educatius i què vol dir amb allò d’anar traient de la concertada alumnes per passar-los a la pública”, així com li ha demanat pels escrits apareguts al seu bloc, tot just abans de tindre cap càrrec públic. Per acabar, Català, oboista i melòmana, li ha retret que “vostè ha maltractat i insultat a tots els músics valencians. En només dos mesos ja li han demanat la dimissió, perquè els ha maltractat, als músics i professors, i ells són la vertadera senya d’identitat del poble valencià”.

En acabar la intervenció de l'exconsellera Català, les Corts han guardat un minut de silenci per denunciar la violència contra les dones.
 
 
next