Diari La Veu del País Valencià
ACICOM organitza un taller de ràdio per a associacions
RedactaVeu / València

Segons els organitzadors, “en un món on estan canviant les formes de viure, de relacionar-se i de comunicar-se, les organitzacions socials han de plantejar-se la manera en què es relacionen amb la societat i com es comuniquen amb ella.

I és que la ràdio “ha perdurat durant molts anys com a mitjà de comunicació àgil, ràpid i efectiu, i s’ha adaptat als temps i a la revolució de les TIC”, i a més, actualment, el podcast s’ha convertit en una manera nova d’escoltar i de consumir la ràdio.

“Però el canvi de paradigma va més enllà i, per a les persones i les organitzacions socials, suposa passar de ser consumidors/-es a ser prosumidors/-es”, i “una de les maneres de fer realitat els drets constitucionals com la llibertat d’expressió, l’accés de la ciutadania organitzada als mitjans de comunicació i el dret a la informació, és l’ús de la ràdio per la ciutadania”.

Segons els organitzadors, els objectius del taller són, entre altres, “analitzar les noves formes de comunicació per als temps que vivim; conèixer el món de la ràdio com a mitjà de comunicació des de dins; analitzar les possibilitats de la ràdio com a ferramenta de comunicació de la ciutadania i de les organitzacions socials, i passar de ser només consumidors/-es a ser prosumidors/-es.

Continguts i pràctiques

Entre els continguts que s’abordaran figuren: una aproximació al món de la ràdio, al seu naixement i evolució fins a arribar al que és en l’actualitat; una breu història de la ràdio a l’Estat espanyol i el naixement de les cadenes actuals; els tipus de programació i l’audiència que atreuen; on es parla de consum i quins espais absorbeixen la informació en aquest sentit; les noves possibilitats de la ràdio a Internet i els podcasts, com confeccionar-ne i on penjar-los; la ràdio participativa on l’oient és generador/-a de continguts: de consumidors/-es a prosumidors/-es; Internet i el canvi d’era a la ràdio; la ràdio a mida i l’elecció d’informació; evolució de la ràdio en els propers anys; i la ràdio valenciana: dial de la ciutat.

El taller contempla la realització de pràctiques com ara “produir la nostra pròpia comunicació, els nostres propis continguts orals a través de la ràdio i del podcast; elaborar informació oral i aprendre a publicar-la i a compartir-la a Internet i practicar tècniques de parlar en públic i de lectura en veu alta per a una comunicació més clara i nítida.”

El taller està adreçat a persones interessades en la comunicació social, a través de les xarxes i de la ràdio, també a particulars i representants d’entitats socials de tot tipus, i a persones d’entitats, associacions, organitzacions socials, onls i ongs, ampas i consumidors.

Per inscriure’s cal omplir el formulari a https://goo.gl/PceABQ. El preu és de 15 euros i gratuït per a persones associades a ACICOM. Més informació en [email protected]

Comparteix

Icona de pantalla completa