Diari La Veu del País Valencià
Les Arts i l’FSMCV treballen en noves fórmules de col·laboració mútua
RedactaVeu / València

Davide Livermore, intendent-director artístic de Les Arts, i Pedro Rodríguez, President de l’FSMCV, ultimen els detalls d’un conveni per a la realització en comú d’activitats de formació, divulgació i promoció musical.

El principal objectiu d’aquest conveni és conjuminar les potencialitats del complex cultural amb les que ofereix el moviment associatiu segons van acordar Livermore i Rodríguez en la seua primera presa de contacte el passat mes de juny.

L’FSMCV agrupa 547 societats musicals, amb 40.000 músics (el 50% de l’Estat), 60.000 alumnes, 200.000 socis i 1.686 formacions (1.075 bandes, 174 orquestres, 233 cors, 133 grups de cambra…). Les Arts, per la seua banda, sustenta el seu projecte artístic en el Centre Plácido Domingo, el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, aquesta última considerada per la crítica com una de les millors formacions del continent. Roberto Abbado i Fabio Biondi són els actuals directors musicals de l’OCV, que juntament amb Ramón Tebar conformen la terna de batutes de referència de les Arts per a les pròximes temporades.

Fins a hui, l’enclavament cultural ha obert les seues portes i espais a les bandes en cicles com ‘Les Bandes a les Arts’ mentre que, per la seua banda, destacades figures vinculades al teatre d’òpera com Plácido Domingo o Zubin Mehta han col·laborat amb agrupacions bandístiques com la Unió Musical i La Primitiva de Llíria.

Per a aquesta nova etapa, Livermore i Rodríguez barregen iniciatives com l’obertura d’assajos i sessions de treball als músics i alumnes de les societats musicals, l’organització conjunta d’activitats formatives amb figures de primer nivell i una major presència de l’FSMCV, els seus músics i conjunts musicals en l’activitat de les Arts i en les seues propostes artístiques. Així mateix, també s’arreplega el valor de l’FSMCV com a promotora de les activitats i propostes del teatre d’òpera valencià.

L’acord entre Les Arts i l’FSMCV té també com a objectiu una major presència i implicació del teatre d’òpera en l’activitat cultural de la societat valenciana, un dels objectius fonamentals que ja va avançar Davide Livermore en la seua presentació com a intendent de les Arts.

Comparteix

Icona de pantalla completa