Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Arribarem fins al final per esbrinar qui va ocultar les xifres del dèficit’

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Govern valencià arribarà “fins al final” per a esbrinar “qui va ocultar i per què” les xifres de dèficit de la nostra autonomia durant els exercicis 2011 i 2014, raó per la qual la Unió Europea va imposar una multa de quasi 19 milions d’euros a l’Administració autonòmica.

Al mateix temps, ha anunciat que l’Executiu valencià tractarà d’esbrinar “per què no es va adonar” d’aquesta ocultació el Ministeri d’Hisenda, i ha criticat la “connivència” que, al seu parer, hi ha hagut en aquest cas entre Cristóbal Montoro i el PPCV.

“És evident la responsabilitat del Ministeri d’Hisenda -en aquest assumpte- però la Generalitat està disposada a assumir la seua coresponsabilitat, malgrat haver sigut el PP el que ha fet aquest despropòsit”, ha afegit Puig.

El Tribunal General de la UE va declarar inadmissible el passat dilluns el recurs interposat pel Govern estatal perquè s’anul·le la investigació de la Comissió Europea sobre aquesta manipulació.

En el seu informe del passat 7 de maig sobre la investigació, la Comissió Europea (CE) va concloure que la Intervenció General de la Generalitat “va incórrer en negligència greu per l’absència de registre de despeses sanitàries i l’incompliment del principi de la meritació en els comptes nacionals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa