València se suma al 'Park(ing) Day' i converteix els aparcaments oficials en ‘parc ciutadà’

Amb la finalitat de “sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de recuperar els espais urbans per a les persones i no per als cotxes”
18 setembre 2015 01:00h
Ribó i Grezzi, aquest divendres en el nou espai del Park(ing) Day.
RedactaVeu / València

L'Ajuntament de València ha realitzat aquesta iniciativa per primera vegada enguany, amb la finalitat de “sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de recuperar els espais urbans per a les persones i no per als cotxes”. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que “aquest lloc, on habitualment hi ha cotxes oficials, s'ha transformat en un xicotet parc on la gent es pot asseure, gaudir i viure d'una altra manera la plaça de l'Ajuntament”.

El 'Park(ing) Day' és una iniciativa internacional que va nàixer fa més de deu anys en la ciutat de San Francisco (EUA) i suposa “una reflexió sobre com utilitzem l'espai públic i com podem transformar-lo en espais de qualitat per a les persones”, ha apuntat Grezzi.
 

Dimecres que ve, el centre de València es tancarà al trànsit rodat
 
Nombroses ciutats de tot Europa celebren aquests dies la Setmana de la Mobilitat, que va començar dimecres passat amb una cercavila des de l'Estació del Nord, i que inclou nombrosos actes per tots els barris de la ciutat fins a dimarts que ve 22, quan se celebra el Dia Sense Cotxe, pel qual es tancarà al trànsitfic rodat la plaça de l'Ajuntament i els seus accessos i que suposa el “colofó a una setmana de conscienciació sobre el model de mobilitat que es planteja per a cada urbs”.

L'alcalde Joan Ribó ha visitat la instal·lació habilitada en l'habitual zona d'aparcament, acompanyat pel regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i altres membres de l'Equip de Govern.


 
next