Diari La Veu del País Valencià
Mata: ‘El Govern de Rajoy ens castiga quan demanem i quan donem’
RedactaVeu / València.

El portaveu socialista en les Corts, Manuel Mata, ha assenyalat hui que “el Govern de Rajoy ens castiga no solament quan demanem, sinó fins i tot quan donem”, en referència a les declaracions realitzades ahir per la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que rebutjava l’oferiment de la Generalitat Valenciana per a portar amb vaixell 1.100 refugiats sirians des de les illes gregues.

“Resulta insòlit que quan la Generalitat Valenciana, a cost zero, és capaç d’articular un mecanisme per a poder acollir ja a més de 1.000 refugiats sirians amb la col·laboració d’empreses privades, i especialment de Baleària, el Govern de Rajoy el que fa és posar traves amb excuses absurdes, pretenent a més dilatar qualsevol solució fins a dos anys”, ha lamentat Mata.

El portaveu socialista en les Corts Valencianes ha recordat que Baleària ha posat a la disposició del Govern valencià el vaixell més modern dels que té, al mateix temps que ha remarcat que “el procés seria rapidíssim perquè ja estan preparats els traductors, els albergs d’acolliment i els mecanismes per a una recepció en condicions”. Igualment, ha indicat que “el corredor mediterrani està concretat i treballat amb les regions gregues i amb l’Ajuntament de Lesbo”, la qual cosa “permet que l’acció fóra immediata”.

“Sembla mentida que no estiguen pendents de les notícies que ens arriben de l’exili dels sirians, mentre no deixen d’aparèixer cadàvers de persones en el mar. El que s’exigeix és rapidesa”, ha insistit Mata, qui ha afirmat que “és una pena que el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, no siga capaç de defensar els nostres interessos davant de Rajoy i es dedique a posar traves en lloc de posar facilitats a l’actitud solidària del Consell”.

Comparteix

Icona de pantalla completa