Diari La Veu del País Valencià
El Bloc diu no a la coalició de Compromís amb Podemos

RedactaVeu / València.

La militància del Bloc Nacionalista Valencià, soci majoritari de la coalició Compromís, ha parlat ben clar davant el referèndum convocat pel Consell Nacional per tal de decidir l’estratègia de Compromís de cara a les próximes eleccions estatals. Després de la consulta realitzada per internet, i aquest dissabte, de forma presencial, els afiliats al Bloc han decidit no donar suport a l’iniciativa d’una possible coalició amb Podemos i altres forces.

El resultat de la votació ha sigut el següent:

Opció “A”: “Ens hem de presentar com a Compromís”: 1.133 vots.

Opció “B”: “S’ha de treballar per a construir una coalició amb Podemos i/o altres forces polítiques d’àmbit estatal o plataformes anàlogues”: 399 vots.

Aquesta segona opció plantejada per la formació incloïa quatre condicions: “que es constituïsca un grup parlamentari valencià propi en el Congrés dels Diputats, i que la Sindicatura d’aquest grup recaiga en un dels diputats de Compromís; que la marca i la imatge de Compromís siga preeminent en tots els elements que configuren la candidatura conjunta (denominació, imatge, papereta, campanya electoral); que l’acord incorpore un programa comú amb una agenda política valenciana a defensar en el Congrés i a contemplar en possibles votacions d’investidura; que els candidats de Compromís lideren les candidatures presentades en les tres circumscripcions valencianes”.

Cal recordar que aquest estiu els militants ja es van pronunciar en favor de la negociació en una consulta no vinculant amb molt baixa participació.

Ara la coalició Compromís s’enfronta a una nova etapa que pot derivar en una crisi interna entre els partidaris de la confluència amb el partit de Pablo Iglesias o els que volen una opció nacionalista valenciana sols des del País Valencià.

Postures abans del referèndum:

Baldoví: ‘Lluitaré fins al final per a crear un grup valencià i valencianista en el Congrés’

Jordi Sebastià: ‘M’espanta un pacte amb Podemos per a les eleccions estatals’

Comparteix

Icona de pantalla completa