Diari La Veu del País Valencià
Syriza torna a guanyar les eleccions amb un 35% dels vots

ACN / Atenes.

L’exprimer ministre Alexis Tsipras repetirà en el càrrec després de guanyar les eleccions gregues aquest diumenge. Amb el 80% dels vots escrutats, Syriza ha obtingut el 35% dels vots. Segons rotatiu ‘Ekathimerini’, la formació de Tsipras ha superat el partit conservador Nova Democràcia, que ha obtingut un 28% dels sufragis. En tercer lloc s’han situat els feixistes d’Alba Daurada, amb un 7% dels vots. El desànim de la societat grega s’ha manifestat en l’elevada abstenció, que s’ha situat al voltant del 45%. El guanyador, Alexis Tsipras, ja ha anunciat que continuarà governant amb els nacionalistes Grecs Independents (ANEL) i ha agraït als ciutadans que li hagin donat un mandat clar per quatre anys.

Pel fet de ser el partit guanyador, la llei electoral ha atorgat a Syriza una prima extra de 50 diputats i aconsegueix 145 escons. Per la seua banda, Grecs Independents, els seus antics socis de govern, han aconseguit un 3,65% dels vots i 10 escons.

En segon lloc ha quedat Nova Democràcia, que n’obtindria 75. Els neonazis Alba Daurada han guanyat 18 escons, un més que els socialdemòcrates del Pasok, que s’han quedat amb 17. Els comunistes del KKE han mantingut el suport del seu electoral fidel i han obtingut 15 seients al Parlament Grec i el partit centre liberal To Potami n’ha obtingut 11.

Per contra, els escindits de Syriza, Unitat Popular no ha aconseguit el 3% dels vots, el mínim necessari per entrar al Parlament grec.

Comparteix

Icona de pantalla completa