Diari La Veu del País Valencià
El Consorci de la Ruta dels Tres Reis entre Alcanyís, Morella i Tortosa es reactiva
ACN / Tortosa

Els alcaldes, Juan Carlos Gracia (Alcanyís), Rhamses Ripollés (Morella) i Ferran Bel (Tortosa) han avançat que convocaran una assemblea al mes de maig per aprovar un pressupost per aquest 2013 i començar a treballar amb la creació d’una nova imatge corporativa, senyalització mitjançant geolocalització i promoció via web.

El Consorci vol aprofitar l’impacte i promocionar esdeveniments com les Festes Sexennals de Morella, el mundial de MotoGP al circuit de Motorland d’Alcanyís o la Festa del Renaixement de Tortosa.

Els alcaldes s’han reunit aquesta setmana a Tortosa amb l’objectiu de buscar sinergies entre els tres municipis i avançar en la reactivació del Consorci després de diverses trobades de caràcter tècnic. Finalitzada la reunió, l’alcalde de Tortosa ha mostrat als altres alcaldes el resultat de la intervenció sobre el pont del ferrocarril, encara en obres, convertit ara en via verda que permet connectar la ciutat amb Alcanyís.

“Volem col·laborar més estretament, i no només en qüestions de promoció turística i cultural. Es tracta d’aprofitar sinergies entre els tres municipis més enllà del turisme”, ha explicat Bel, tot recordant la recent participació de Morella en un certamen com la fira gastronòmica Festast. Un aspecte, ha assegurat, que cal potenciar.

L’alcalde de Morella, per la seua banda, ha avançat un altre dels projectes amb què treballen dins la nova etapa del Consorci, consistent en organitzar viatges per a col·lectius específics, en aquest cas de gent gran, perquè “la gent de les nostres ciutats tinga també l’oportunitat de conéixer les altres dos”.

Per la seva banda, Juan Carlos Gracia, alcalde d’Alcanyís, ciutat agermanada amb Tortosa, ha assenyalat que “el més important ara és rellançar un projecte que pot ser molt positiu per als tres municipis”. “Volem fer promoció dins les nostres pròpies ciutats però també a l’exterior, per captar visitants d’arreu de l’estat espanyol. L’important és que els tres municipis estem completament involucrats en fer un projecte creïble”, ha reblat.

Comparteix

Icona de pantalla completa