Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de RTVV reben el suport internacional de Dolores Huerta
RedactaVeu / València

Lluís Gallent, guionista de programes, ha sigut la persona que “ha tingut la sort i l’honor de transmetre-li la situació per la qual travessa la TV i ràdio publiques”.

Dolores Huerta junt a César Chávez, un personatge que és tota una institució als EUA, crearen les Unions -els sindicats de treballadors i camperols- i protagonitzaren en els anys 60 i 80 una lluita incansable en els camps de raïm aconseguint el boicot en tot el món fins que es respectaren els drets laborals i socials dels camperols. En un primer moment, el moviment se centrà en l’estat de Califòrnia. Va ser quan traslladaren les reivindicacions a Arizona amb lleis diferents i reberen la negativa dels governants d’aquest estat quan Dolores va pronunciar la mítica frase “Sí se puede”, que anys després Obama va convertir en el seu famós ‘Yes, We can’.

Suport “a la justa lluita dels treballadors de RTVV”

Dolores Huerta es va mostrar “sorpresa”, segons els treballadors de RTVV, per com s’havia tancat una TV pública a Europa, al mateix temps que ha donat tot el suport d’ella mateixa i la seua organització doloreshuerta.org, “a la justa lluita dels treballadors de RTVV per tal de tindre un mitjà de comunicació públic, lliure, independent i en valencià, imprescindible en una societat democràtica”.

Aquesta dona de 85 anys, menuda físicament, però amb una força ètica i moral irresistible i imparable, “ens ha encoratjat a no defallir i mantindre la nostra protesta”, asseguren. Ara mateix el músic Carlos Santana està fent un documental sobre la seua vida que s’emetrà en les TV’s i cinemes nord-americans.

També va traslladar als treballadors de RTVV que l’herència que ens va deixar el PP, un govern conservador per dir-ho de manera amable, “no hauria de ser obstacle perquè els nous governants facen de l’obertura de RTVV una acció immediata i irrenunciable”.

Per al col·lectiu Mildenou “és molt important que una persona i la seua organització tan importants ens hagen donat suport i mostrat la seua solidaritat”.

Per als treballadors de RTVV “és un orgull que una dona com ella ens encoratge a continuar mantenint la dignitat pels drets irrenunciables dels ciutadans. Amb la gran ajuda de Dolores diem: Sí que es pot”.

Comparteix

Icona de pantalla completa