Diari La Veu del País Valencià
Puig demana a Rajoy que no prohibisca la solidaritat dels valencians amb els refugiats
RedactaVeu / EP / València

Així s’ha manifestat Puig en la missiva remesa aquest diumenge, en la qual ha demanat a Rajoy que “es prenguen les mesures necessàries” des de la “lleialtat institucional” per a engegar un corredor humanitari, ja que entén que “qualsevol mesura que es prenga en aquest àmbit ha d’estar coordinada i autoritzada per la Unió Europea i el Govern d’Espanya”.

El cap del Consell apunta que la societat valenciana “s’ha mobilitzat davant aquesta tragèdia que ha retornat imatges ja oblidades del segle XX” i ha assenyalat que “institucions, associacions, organitzacions no governamentals, empreses, sindicats i molts ciutadans anònims han manifestat la seua voluntat d’ajudar els refugiats”. “Li demanem que permeta l’exercici ciutadà de la solidaritat. Perquè la solidaritat, senyor President, no es pot prohibir”, afig.

“En aquests moments en què Europa s’enfronta al major flux migratori que ha conegut des de la II Guerra Mundial, tots hem de posar els nostres valors per sobre de qualsevol dificultat”, afirma Puig en la carta, en la qual recorda que “la majoria d’aquestes persones fugen de la guerra de Síria o Afganistan, deixant arrere les seues llars per temor a perdre la vida, i esperen dels europeus, de la seua ciutadania i les seues institucions, que demostren amb fets la solidaritat per la qual sempre hem sigut exemple en el món”.

El President també manifestat que el País Valencià “està disposat a ser solidari i a donar exemple en l’acolliment a les persones que fugen de països en conflicte i cerquen refugi”. “Cap ciutadà, cap ciutadana, entén que la inacció, la paràlisi o la inèrcia d’una burocràcia sense ànima impedisquen que l’ajuda arribe als refugiats mentre aquests moren”, assegura.

Per a Puig, cal actuar “ja”, per la qual cosa “la ciutadania valenciana i les seues institucions encapçalades per la Generalitat” fan una proposta “positiva que compta amb suport de la societat civil i que és possible, eficaç i raonable”.

“Estic convençut que únicament des de la cooperació entre Administracions podem afrontar situacions excepcionals com les que vivim”, postil·la.

Cal recordar que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va mostrar el passat divendres el seu “agraïment” respecte a l’acord aconseguit per la companyia Baleària i la Generalitat Valenciana per a noliejar un vaixell que permeta portar 1.100 refugiats, però va insistir que es tracta d’un “procediment europeu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa