Diari La Veu del País Valencià
CCOO discrepa en la gestió de les comissions de serveis i vol estabilitat de les plantilles
RedactaVeu / València

Segons informa CCOO PV, el 22 de setembre, està convocada una mesa tècnica a la Conselleria d’Educació per tractar la situació dels conservatoris professionals i superiors a l’inici d’aquest curs. Des de la Federació d’Ensenyament “hem valorat reiteradament que la gestió de les comissions de servei i de les adjudicacions de places docents es podien haver realitzat d’una altra manera, respectant la continuïtat dels projectes pedagògics i plantejant els canvis a mitjà termini”. En aquest sentit, CCOO PV defensa la política de respecte dels acords laborals i afegeixen: “Hem criticat durament la pràctica del Partit Popular de trencar acords relatius a condicions laborals i organització educativa”. A l’àmbit dels ensenyaments artístics es va arribar a alguns acords entre l’administració educativa i els agents socials com ara els processos per a estabilitzar les plantilles o la relació dels llocs de treball actual”. Per això, demanen a l’actual govern que el canvi polític viscut signifique “respectar els acords”.

La proposta relativa a reduir la precarietat de les plantilles compta amb un ampli consens de la comunitat educativa i consisteix en posar en marxa tres processos d’estabilitat: accés a càtedres, concursos de trasllats i oposicions lliures.

Aquestos tres processos tenen necessàriament períodes de desenvolupament diferents que abasteixen des d’un curs a tota la legislatura, i per tant, és necessari, a judici de CCOO PV, que “es respecten els processos iniciats i els acords assolits si no es vol tornar a augmentar la precarietat en el sector”.

La negativa a continuar les adjudicacions de comissions de servei tal com s’havien fet els cursos anteriors “ha provocat una clara mancança per cobrir un nombre significatiu de places docents. Aquestes mancances ja estan suposant una pèrdua per a la formació de l’alumnat i per al prestigi i organització d’aquests centres”, indiquen des del sindicat.

En el cas concret del professorat interí d’aquests ensenyamen

Davant d’aquesta situació, insten la Conselleria perquè “resolga al més ràpidament possible les borses convocades de forma extraordinària” i exigeixen que “es realitze un informe de diagnòstic de la situació de la impartició de màsters en els conservatoris superiors per veure si són sostenibles amb el professorat actual”.ts la Federació reitera la petició que “se’ls indemnitze per la demora en la seua adjudicació amb la compensació salarial corresponent”.

Per últim, la FE CCOO PV insisteix en “la necessitat de respectar els acords i agilitzar el desenvolupament dels tres processos d’estabilitat: accés a càtedres, concurs de trasllats i oposicions lliures”.

Comparteix

Icona de pantalla completa