Diari La Veu del País Valencià
Educació incrementa l’oferta a les escoles oficials d’idiomes amb l’obertura de 12 noves unitats
RedactaVeu / València

D’aquesta manera, la Conselleria ampliarà en un total de 432 les places oferides per a estudiar aquests idiomes a les escoles de València, Llíria, Elx, Alacant i Castelló. En concret, de les 12 unitats, 3 es creen a l’Escola Oficial d’Idiomes de València, altres 3 a la de Llíria, 2 a l’EOI d’Elx, 2 a la d’Alacant i altres 2 a l’EOI de Castelló.

Segons ha explicat el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, “es tracta d’una mostra més de la clara aposta i voluntat de la Conselleria per realitzar una planificació més curosa on es visualitze un mapa d’escoles d’idiomes i aularis a fi d’arribar a més persones i dinamitzar els espais com a centres de permanent contacte amb les llengües”.

En aquest sentit, el director ha anunciat la intenció d’expandir el model de les escoles oficials d’idiomes a més poblacions on encara no hi ha oferta formativa oficial en llengües que utilitzen les aules dels instituts de Secundària. Per a Trenzano, “la formació en llengües ha d’estar allà on hi haja un IES, d’aquesta manera aconseguim que si la població no va a les escoles d’idiomes, les escoles d’idiomes vagen a les poblacions”.

D’altra banda, el director general ha mostrat la seua aposta per la formació lingüística a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). En aquest sentit, ha assegurat que es realitzarà la implementació del model “That’s English” i es durà a terme l’expansió d’un model d’autoformació basat en les TIC on es conjugue la formació presencial amb la virtual tutoritzada.

Formació en llengües per a docents

El director general ha destacat que aquest curs 2015-2016 hi haurà més de 9.000 docents del País Valencià que realitzen els seus estudis en llengües a les escoles oficials d’idiomes.

Per a Trenzano, “amb aquesta aposta formativa es tracta de millorar les xifres de docents que estan capacitats per a fer classes en llengües estrangeres, ja que actualment tan sols el 2,76% del professorat està capacitat per a fer classes en anglès”.

Comparteix

Icona de pantalla completa