València celebra hui el Dia Sense Cotxes

Tot el centre de la ciutat quedarà tancat al trànsit rodat, i es reservarà per a activitats de sensibilització i de convivència ciutadana
22 setembre 2015 01:00h
Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible de València.
RedactaVeu / València

Durant tota la jornada, el centre de la ciutat quedarà reservat per al seu ús per part de vianants, ciclistes o patinadors, i únicament es permetrà el pas d'autobusos urbans, taxis i vehicles d'emergències. Com a símbol i espai central de la celebració, la plaça de l'Ajuntament queda tallada al trànsit rodat des de les 9:00 hores, i es configura com un espai de convivència amb exposicions, activitats infantils i punt d'informació.

També se sumen a aquesta iniciativa els centres de Benimaclet, Sant Marcel·lí, Natzaret, Orriols, Tres Forques i Vara de Quart, en els quals s'han programat diferents activitats al llarg de la jornada.

Tal com ha explicat Grezzi “es tracta d'un primer assaig per a veure com funciona la plaça sense trànsit, però açò està lligat –ha matisat- a tot un seguit d'actuacions que haurem d'anar fent amb elements molt importants com el pàrquing de Bruges, totes les línies EMT o la redirecció del trànsit”. No obstant açò, l'edil ha assegurat que encara no hi ha res decidit, ni tan sols que se cerque acabar en una zona de vianants integral. De fet, l'Equip de Govern ha anunciat la revisió de l'Ordenança de Circulació, que es realitzarà mitjançant un procés participatiu, donant cabuda a l'opinió i aportacions de la societat, per la qual cosa aquest aspecte serà un dels que s'aborde.

Grezzi ha realitzat un balanç de la Setmana de la Mobilitat i ha assegurat que, malgrat que va haver de ser programada d'una manera molt ràpida, en quasi dos mesos amb l'estiu pel mig “estem contents perquè hem pogut llançar els missatges de la recuperació d'espais per a la ciutadania, la pacificació del trànsit i l'impuls de la mobilitat sostenible”.

D'altra banda, Giuseppe Grezzi ha anunciat que l'Ajuntament treballa en la limitació de la velocitat dels vehicles en tota la ciutat i elaborarà un estudi per a analitzar els fluxos de trànsit rodat i la mobilitat que es registra a l'entorn dels 260 col·legis de València.

El regidor ha explicat que l'Ajuntament treballarà amb la Conselleria d'Educació per a eliminar el districte escolar únic que genera moltíssim trànsit al voltant dels col·legis.
 

 

Ximo Puig i Joan Ribó, hui a València.
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next