Mulet: ‘No pararem fins assegurar-nos que el Castor deixa de ser un perill’

El senador de Compromís anuncia a Vinaròs una bateria de preguntes sobre el futur de la planta. “L'única garantia que no torne a funcionar mai més és que les forces del canvi lideren el govern central”, indica
22 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Vinaròs

Per al senador, “el PP ha de manifestar-se ara sobre què vol fer amb la planta i no deixar-nos un regal futur enverinat acudint a unes eleccions sense clarificar si el seu model per a les comarques del nord del País Valencià i sud de Catalunya és el de Castor, o no”. Segons Mulet, l'experiència amb el PP al front de les institucions ens ha clarificat, una vegada han perdut les majories, quines són les seues prioritats i per a qui governen, “ideologia que massa sovint no coincideix amb l'interès dels veïns, com hem vist amb els abocadors, fracking, rodalies, comunicacions o amb l'infrafinançament a què ens han sotmès als valencians”.

Els informes encarregats a l'Institut de Tecnologia de Massachussets “ens fan tremolar”, ha dit, i ha afegit que “ens temem notícies una vegada passen les eleccions catalanes”.

Per a Mulet l'“única garantia” per esvair per sempre la inquietud que provoca veure les plantes del Castor, “és que les forces del canvi lideren el govern central”, de manera que els partits com PP i PSOE “mai més puguen ser captius d'interessos d'energètiques i grans multinacionals especialitzades en fer negoci gràcies als diners de la gent i a base de BOEs i Reials Decrets”.
 

El senador de Compromís Carles Mulet (centre) durant la roda de premsa celebrada a Viinaròs.

Aposta per les energies renovables

Segons Mulet, el futur han de ser les energies netes i s'ha preguntat “com haguera canviat el panorama energètic si eixos 1.700 milions d'euros s'hagueren invertit en energies renovables perquè molts famílies i institucions pogueren estalviar en les factures de la llum i el gas i no a l'inrevès”.

El representant de Compromís ha anunciat que presentarà al Senat una nova bateria de preguntes dirigides a conèixer els terminis sobre els informes encarregats a la Universitat de Standford i l'Institut Tecnològic de Massachussets, sobre els peatges del transport que hauran d'abonar els consumidors de gas, les possibles responsabilitats, o sobre la legalitat que els consumidors comencen a pagar pels costos d'una infraestructura, sobre els mitjans de què disposa el jutjat de Vinaròs encarregat d'investigar el cas Castor, o si s'han modificat els procediments per evitar nous i costosos fracassos com el Castor.
 
Plataforma del projecte Castor. Foto: ACN.
 
Segons Mulet,  Compromís, ha estat “l'única força a Vinaròs que es va oposar clarament al projecte” i ha anunciat que investigarà totes les institucions on té representació tot el que envolta al projecte energètic perquè deixe de ser un perill potencial, “ja siga des del Congrés, o bé des del Senat o a la Unió Europea”, ha conclòs.


next