‘El cant de les neurones’ una conferència-concert hui a l’Oceanogràfic

La conferència-concert mostra a l’Oceanogràfic ‘el poder de la música per a endinsar-se en el cervell’
22 setembre 2015 01:00h
Europa Press / València

El complex de divulgació valencià ha informat que, amb aquesta iniciativa, se suma a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València per a realitzar aquesta acció amb motiu de la celebració dilluns del Dia Mundial de l'Alzheimer.

L'activitat, d'entrada gratuïta mitjançant inscripció en la pàgina web, s'iniciarà a les 19.30 hores a l'Auditori Mar Roig de l’Oceanogràfic, a càrrec del neurocientífic i investigador del CSIC, Javier de Felipe i el Quartet Almus.

L'acte s'iniciarà amb un concert del Quartet Almus, que interpretarà peces de Beethoven, després l'investigador Javier de Felipe oferirà la conferència divulgativa 'El cant de les neurones', que es conclourà amb una altra actuació musical, amb composicions de Schubert.

Els organitzadors han recordat, amb motiu del concert, que segons un estudi d'aquest investigador, "la música no solament serveix per al gaudi intel·lectual i l'expressió artística", sinó que "ens permet endinsar-nos a l'interior del cervell per a conèixer els seus misteris a través del cant de les neurones", d'acord amb el títol de l'espectacle.

De Felipe, juntament amb un grup d'investigadors, ha desenvolupat una eina, utilitzant notes musicals, "per a estudiar la distribució i morfologia de les espines dendrítiques en el cervell normal i de pacients amb la malaltia d'Alzheimer". Segons el professor del CSIC, "no requereix un gran esforç d'imaginació veure les neurones amb les seues prolongacions com a arbres i altres plantes", atès que com ha explicat "formen vertaders boscos que han servit de font inesgotable d'inspiració artística i poètica per a molts científics".


 
next