Diari La Veu del País Valencià
Els experts universitaris inicien el camí cap a la recuperació de la nova RTVV
RedactaVeu / València

L’objectiu és obtenir un document sintetitzat que servisca de base per a consensuar les línies bàsiques de direcció que han de marcar el camí de la recuperació del servei públic de ràdio televisió, segons han informat fonts de la formació de Podem.

El síndic d’aquest grup parlamentari, Antonio Montiel, ha assenyalat que la previsió és disposar a mitjan octubre d’un document de síntesi, que serà presentat en el Fòrum Social de l’Audiovisual, que en aquesta segona edició s’obrirà a altres associacions relacionades amb el sector.

Montiel ha remarcat que la nova RTVV ha de ser “patrimoni de tots els valencians, i no obra de cap govern o ‘una majoria parlamentària conjuntural’ ”. Així mateix, ha avançat que les conclusions d’aquesta comissió seran “molt riques i fructíferes” i ha remarcat que aquesta és una forma “magnífica de treballar”.

“Potser –ha assenyalat Antonio Montiel-, alguns pensen que pot ser un poc més lenta, però el valor que té aquesta fórmula és que les normes són producte del consens amb la societat i la interlocució amb els agents directament relacionats”.

En opinió del síndic de Podem, “ací el com ajuda molt a construir el què” ja que la presentació és que la nova RTVV siga “un patrimoni de totes les valencianes i valencians, i no una televisió fruit d’un govern o d’una majoria parlamentària conjuntural”. Així mateix, ha assenyalat que aquestos experts “no es limitaran a donar-nos les bigues mestres de l’edifici de la futura Ràdio Televisió Valenciana” i, en aquest sentit, ha al·ludit que el debat incloga altres aspectes, com la creació del Consell de l’Audiovisual Valencià, adjudicacions de la TDT o la regulació de freqüències en la ràdio, entre altres aspectes.

En la reunió, a més de Montiel, han participat el secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet, i els experts Josep Lluís Gomez Mompart, Miquel Frances i Rafael Xambó per part de la Universitat de València; Javier Marzal i Andreu Casero, de la Universitat Jaume I de Castelló; Mar Iglesias, de la Universitat d’ Alacant; Héctor Pérez , de la Universitat Politècnica de València; Isabel González, de la Universidad Miguel Hernandez d’Elx i Juan José Bas de la Universidad Cardenal Herrera CEU, i ha sigut moderada per Emilia Bolinches.

Comparteix

Icona de pantalla completa