Educació estudia millorar l’ocupació en conservatoris i ampliar les places d'oposicions

La Conselleria ha començat l'estudi de les plantilles dels professionals per a catalogar els llocs de treball i està revisant els convenis amb els antics conservatoris municipals o de Diputació que ara formen part de la xarxa de la Generalitat
22 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Així, el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament (STEPV) detalla que, pel que fa als conservatoris superiors, el departament que dirigeix Vicent Marzà ha respost que el procediment de promoció interna que afecta l’accés al cos de catedràtics “està en marxa”. També han confirmat que “hi haurà oposicions, però de moment hi ha 10 places compromeses d’accés lliure i han d'estudiar l'ampliació d'aquesta oferta”.

Així mateix, apunten des d’STPEV que “s’està estudiant la possibilitat de regular un procediment de millora de l'ocupació que encara no està desenvolupat, així com l'oferta de places per als conservatoris superiors en el concurs de trasllats”.

Pel que fa als conservatoris professionals, la Conselleria ha manifestat que ha començat l'estudi de les plantilles per a catalogar els llocs de treball i que està revisant els convenis amb els antics conservatoris municipals o de Diputació que ara formen part de la xarxa de la Generalitat Valenciana.

A més, STEPV ha proposat la regulació d'un procediment perquè els professors interins dels conservatoris professionals puguen accedir a les borses del superior de forma automàtica i respectant l'ordenació actual, a la qual cosa els representants de l'Administració s'han compromès, d'acord a la informació que han oferit els sindicats, a estudiar-ho i, d'entrada, “no veuen cap inconvenient per dur-ho a terme”.

STEPV afig que, "malauradament, l'opinió de la resta de sindicats de la Mesa no és tan clara i plantegen una sèrie de problemes, la qual cosa pot allargar el procés per a regular aquesta proposta, que és urgent, ja que un centenar de docents interins dels conservatoris professionals s'han vist en l'atur per la denegació de les comissions de serveis en els centres superiors".

Per la seua banda, FE CCOO PV ha instat a mantenir i agilitar els processos de provisió de llocs als ensenyaments artístics superiors. Aquesta organització valora "com l'única solució per a la precarietat i inestabilitat de les plantilles d'aquests ensenyaments mantenir els processos iniciats i negociats amb l'anterior administració, és a dir, d'accés a càtedres, oposicions per a l'ingrés lliure i participació en el concurs de trasllats".

Davant "l'exigència de CCOO PV que no es paralitzara l'accés a càtedres i que les places de professorat als conservatoris superiors siguen proveïdes per concurs de trasllats, la Conselleria ha avançat que hi ha diversos recursos interposats per persones en particular, però que l'Administració no ha decidit paralitzar-la".

Davant aquesta necessitat anunciada per CCOOPV, els responsables educatius també han afirmat que “trauran les places adequades al concurs de trasllats i treballaran per una oferta d'ocupació pública de legislatura per a convocar oposicions per a aquestes places”.

Finalment, en la Mesa Tècnica on també s’hi trobava FETE UGT PV, han advocat per la "normalització de les plantilles docents del professorat dels conservatoris, mitjançant la seua planificació al llarg de la legislatura, de tots els cossos docents, amb el desenvolupament dels processos d'accés, recordem amb una promoció interna de 122 places, i ingrés, amb 10 places, quantitat que es vol incrementar fins a 100 places durant tota la legislatura”.

Acaba FETE UGT PV dient que"aquests processos permetrien la normalització, estabilitat i creixement de les plantilles docents d'aquests centres, transmetent la tranquil·litat i l'assossec que l'activitat educativa requereix també en aquests ensenyaments, calmant els conflictes que han sorgit entre els diferents col·lectius afectats per les últimes decisions".


 
next