Les Arts i l’Òpera de Sydney treballen un acord d’agermanament artístic i gestió cultural

L’Òpera de Sydney és patrimoni nacional d’Austràlia i està considerada un emblema de l’arquitectura del S. XX
22 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

El Palau de les Arts i l’Òpera de Sydney, que entre altres detalls socioculturals, és patrimoni nacional d’Austràlia i està considerada un emblema de l’arquitectura del S. XX, treballen en un acord d’ agermanament entre els dos teatres per a les properes temporades.

Davide Livermore, intendent de Les Arts i Lyndon Terracini, director artístic de l’Òpera Austràlia (l’Òpera de Sydney), han mantingut el cap de setmana una segona reunió a València per a perfilar les línies de treball dels pròxims anys. El marc de la futura col·laboració entre ambdós teatres comprèn no sols qüestions artístiques sinó també d’assessorament en gestió cultural i d’espais. Tant Les Arts com l’Òpera de Sydney són dos edificis emblemàtics que comparteixen una ubicació lluny del centre de les seues respectives ciutats. El coliseu australià, obra de Jørn Utzon, és el principal reclam turístic del seu país, que l’ha declarat patrimoni nacional.


Lyndon Terracini i Davide Livermore

Segons ha explicat Davide Livermore, “és fonamental l’experiència de Sydney en l’explotació de l’arquitectura espectacle al servei de la cultura i el seu entorn. El seu exemple pot aportar noves vies per a consolidar Les Arts, no sols com a referència arquitectònica de la ciutat i de la Comunitat Valenciana sinó també com a espai cultural al servei dels ciutadans”, ha afirmat l’intendent.

L’esborrany d’acord recull, a més, projectes de coproducció de muntatges, així com l’intercanvi de produccions i activitats didàctiques amb especial protagonisme de les propostes del Centre Plácido Domingo, un dels pilars artístics de Les Arts. El protocol d’intencions tracta també la promoció recíproca dels dos teatres dins d’un futur pla de comunicació conjunt.


 
next