La UE aprova la distribució de refugiats i el Partit Popular Europeu demana ‘més tanques’

Segons el repartiment acordat en la Unió Europea, Espanya haurà d'acollir 8.023 refugiats sirians en els pròxims mesos
23 setembre 2015 01:00h
La Marea

L'acord signat amb el suport de tots els països excepte Hongria, República Txeca, Eslovàquia i Romania, planteja que en el primer any es distribuiran 66.000 persones entre 23 estats. Fora d'aquest acord queden Itàlia i Grècia, a les costes dels quals arriben milers de refugiats cada setmana i Regne Unit, Dinamarca i Irlanda, que estan exempts de complir les decisions conjuntes de les polítiques europees de justícia i interior.

En el repartiment, el país que rebrà al principi més refugiats serà Alemanya (17.037), seguit de França (12.962) i Espanya (8.023). La gran majoria dels refugiats provindran de Grècia i en menor mesura d'Itàlia. Segons van denunciar diverses ONG i el grup parlamentari d’Amaiur, en la frontera marroquina hi hauria ja més de 1.000 sirians esperant a entrar a Ceuta i, continuen, bona part d'ells estan sent presa fàcil de les màfies que els faciliten l'entrada a Espanya.

La decisió  de la Unió Europea deixa a l'espera als 54.000 refugiats restants. La seua distribució es realitzarà amb els mateixos criteris aplicats per a Grècia i Itàlia i, per tant, no requerirà una negociació addicional, asseguren fonts diplomàtiques.
 
Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea (Llicència Creative Commons). Traducció: La Veu del País Valencià.
 
next