L’himne espanyol sonarà en actes religiosos si vol la banda o qui la contracte

El Govern respon a la consulta de la FSMCV sobre quan tocar l’Himne espanyol
23 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

El Govern espanyol ha respost a la consulta de la FSMCV sobre quan s’ha de tocar l’himne espanyol a la qual cosa han respost que “la llei no és limitativa ni excloent” en la interpretació de l'Himne espanyol en actes religiosos. El Reial decret 1560/ 1997 “no conté una prohibició positiva d'actes en els quals no puga interpretar-se l'himne nacional d'Espanya”.

La llei exposa i especifica que l'himne serà interpretat en actes en els quals assistisquen membres de la Casa Real, president del Govern, homenatge a la bandera, esportius, amb representació oficial de l’estat i en els previstos en el Reglament d'Honors Militars.

La FSMCV ha decidit que informarà a les 547 societats musicals que agrupa (el 50% de l’estat), amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, i demana responsabilitat a les entitats contractants.

A partir d’ara l'Himne espanyol serà interpretat “quan escaiga i sempre que la naturalesa de l'acte ho requerisca d'acord amb el costum i usos protocol·laris habituals, sense efectuar concreció alguna”.


 
next